La Cambra de Comerç i Foment Tàrrega analitzen la incidència del coronavirus al món empresarial

Carles Giribet, president de la Cambra de Comerç de Tàrrega i membres del Grup de Treball de Foment Tàrrega es varen reunir el passat  dilluns 20 d’abril, amb la finalitat d’analitzar la situació empresarial provocada per la pandèmia del covid-19  i trobar  possibles sinergies de treball entre les dues entitats.

Ambdues entitats es van mostrar preocupades davant del tancament d’un 90% de les pimes de la nostra demarcació, una afectació que arrossega a les indústries,  comerços ,sector de l’hostaleria i serveis no essencials  a endeutar-se per fer front als pagaments a proveïdors i als seus treballadors en aquelles empreses que no s’han pogut acollir als ERTOS.

Es va destacar la reducció de l’activitat empresarial en molts casos d’un 80% i en alguns de fins al 100 % en aquells sectors que han estat declarats essencials però que requereixen activitat “normal” per poder-se desenvolupar.

També van posar en comú la falta de celeritat per part de les administracions en el pagament del subsidi als treballadors afectats per ERTOS i van criticar la falta d’agilitat en la concessió i pagament dels préstecs ICO i moltes de les pimes que no hi tenen accés.

A part de la gran problemàtica econòmica que estan patint les empreses,  comerços , sector de l’hostaleria i restauració, serveis no essencials  a causa de la manca  d’activitat,  és sense cap mena de dubte ,  la incertesa de no saber a dia d’avui la data concreta per reprendre l’activitat  i com serà la posada en marxa a la “normalitat” desprès del confinament.

Les dues institucions  van mostrar un cert grau d’optimisme, ja que “Tàrrega sempre ha  comptat amb un teixit empresarial compromès  amb el seu territori, amb empenta i ganes de sortir de qualsevol crisi”.

Algunes de les actuacions a realitzar conjuntament seran:

 

  • Endegar un procés de digitalització per al comerç de proximitat, oferint venda en línia.
  • Major presencia a les xarxes socials per potenciar la omnicanalitatdels serveis digitals: aparadors a la xarxa o possibilitat d’efectuar comandes i recollir-les posteriorment a l’establiment o portat a casa per exemple. Les plataformes electròniques han pres amb aquesta crisi un protagonisme que ja tenien però ara més que mai caldrà actualitzar-se i renovar-se.
  • Formació,  conferències i assessorament que pugui ajudar als sectors afectats quan puguin aixecar la persiana
  • Es farà partícep a tot el teixit empresarial de la demarcació,  en el projecte que estant preparant  les Cambres Catalanes “QUE CAP EMPRESA TANQUI”, on objectiu principal es la cura i el foment de l’activitat socioconòmica del nostre país

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.