La Festa Major Confinada de Tàrrega 2020 és presentada com a exemple d’èxit en les jornades d’ARC a Barcelona

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha lloat la tasca de les entitats per fer-la possible · El consistori ha mantingut el compromís amb les formacions emparaulades contractant-les per l’edició d’enguany

L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha organitzat aquesta setmana les jornades ‘Programacions segures en temps de pandèmia’, amb l’objectiu de reflexionar sobre la situació per la qual han passat les programacions culturals en general i les municipals en concret durant el 2020, amb una allau de suspensions i greus repercussions pel sector.

Tàrrega ha estat convidada aquest dijous en la “Taula de Casos d’Èxit: festes majors del 2020” per explicar la seva experiència en l’organització de la Festa Major confinada que va tenir lloc l’any passat en format virtual i que va ser una de les pioneres del territori català, en un moment de la pandèmia marcat per les suspensions d’esdeveniments i actes culturals.

L’alcaldessa de la ciutat, Alba Pijuan Vallverdú, ha estat l’encarregada d’explicar el cas viscut a Tàrrega en l’acte que s’ha celebrat a la casa SEAT de Barcelona. Pijuan ha volgut destacar la gran tasca que van fer les entitats en un moment complicat per poder celebrar la Festa Major i la implicació voluntària perquè la ciutadania gaudís d’una programació molt àmplia i variada. A més, també ha remarcat la importància de les xarxes socials per poder arribar a tothom en un moment en què el confinament domiciliari per la pandèmia era màxim, amb la limitació de sortida de la població als carrers en franges horàries.

Pijuan ha afegit, a més, que un dels compromisos del consistori va ser intentar mantenir el màxim de contractes emparaulats amb les companyies i grups musicals. Això es va materialitzar amb l’actuació d’aquestes a través de plataformes com Youtube o Instagram, com és el cas de Suu, entre altres, que també ha explicat la seva experiència durant la sessió d’aquest dijous a la taula d’artistes. A més, aquest compromís amb el sector musical també s’ha visualitzat amb la reprogramació i nova contractació de la resta de grups emparaulats al llarg del 2020 i també en els actes programats a la #FMTàrrega2021 que ha tingut lloc el cap de setmana passat.

La taula ha estat moderada per la periodista Cristina Puig i també hi han estat convidats Daniel Granados, director de Cultura Viva a l’Ajuntament de Barcelona, Maurici Jiménez alcalde de Platja d’Aro, i Marga Vilalta Solano, cap tècnic de Cultura i Patrimoni de l’Ajuntament de Montcada i Reixac. Com a representants del sector artístic hi han intervingut Guillem Solé (Buhos), Gemma Humet, Suu, Lluís Gavaldà (Els Pets) i Josep Reig, president de Musicat.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.