La Fira del Torró i la Xocolata a la pedra s’apropa a dades d’assistència i venda prepandèmiques

Seguint totes les mesures de seguretat, milers de visitants tornen a omplir els diferents carrers d’Agramunt i espais del recinte firal per tastar i comprar nous productes i seguir les activitats programades

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt tanca la seva 32a edició amb molt bones dades d’assistència de públic, que tot i la pandèmia ha volgut fer les seves compres de torrons. Tamara Lombardo, directora de
la Fira, destaca que “després de dos dies valorem molt positivament la fira perquè tan expositors com visitants han tingut un comportament exemplar per complir totes les mesures de seguretat, i també, és clar, per la bona acollida que ha tingut la Fira després d’un any d’aturada”.

De fet, les xifres amb què compta l’organització situen tant el nombre d’assistents com els de les vendes dels diferents torronaires i expositors en números tan positius com els que s’enregistraven en edicions prèvies a la pandèmia. Així s’ha pogut comprovar especialment a l’Aula del Gust i l’Aula de Tast, on els dos dies de Fira s’han exhaurit les places per poder seguir en directe tant les mostres de cuina i les presentacions de novetats dels torronaires d’Agramunt; com els tastos guiats de productes artesanals de proximitat.

El mestre pastisser Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells de Barcelona, ha elaborat fins a tres creacions típicament nadalenques d’arreu del món durant la primera sessió del dia a l’Aula del Gust. L’ha seguit la xef pastissera, Lucila Canero amb una creació vegana i sense gluten de la seva botiga “natural”, La Lucièrnaga. A la tarda ha sigut el torn de dos dels torronaires de la vila, Torrons Fèlix amb Zoe Valero que ha protagonitzat una sessió de cuina de les postres amb torró de praliné, i Torrons Àngel & Lluch, en la que s’ha pogut degustar les seves especialitats amb vins escumosos Llopart.

Les sessions d’avui a l’Aula del Tast s’han centrat en productes agroalimentaris de la zona, com els vins de pagès de Celler Matallonga i formatges artesans de la formatgeria Monber d’Agramunt; el tast en primícia de les novetats 2021 de Virginias; les mels amb valor afegit d’Alemany; i la degustació de licors i torrons d’Agramunt amb Elixirs de Ponent.

Entre les activitats habituals de la darrera jornada ha tornat a destacar l’entrega del XX Torronaire d’Honor a la ONCE Catalunya, pel seu suport mostrat al Torró d’Agramunt amb el cupó commemoratiu del ja passat 9 d’octubre del que es van repartir 5,5 milions d’unitats. I enguany s’ha fet l’acte de nomenament del Sr. Àngel Velasco com a Menestral Torronaire, gràcies a la seva àmplia trajectòria dins el món del torró i, en concret, a la seva inestimable contribució amb el torró d’Agramunt. Velasco, visiblement emocionat, ha fet extensiu aquest reconeixement a “el meu fill que tant ha fet per mi, a tot el poble d’Agramunt per la bona acollida que sempre ens ha tingut, i també a tots els treballadors”.

Aquesta edició ha estat també la darrera en què el mestre torronaire de l’espai de La Cuita, Josep Maria Farré ha servit el torró d’Agramunt calent entre els assistents més entusiastes. Durant els darrers 25 anys s’ha encarregat d’elaborar al moment el producte més preuat de la Fira i de la localitat a la que dona nom.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.