La Fuliola té previst obrir una casa museu dedicada a la cupletista Ramona Rovira Garriga, filla del poble

Núria Gil fa seguiment amb l’alcalde dels propers projectes que disposaran de finançament de la Generalitat, entre els quals destaca la cobertura del dipòsit a la xarxa d’abastament d’aigua potable, que compta amb una subvenció de 297.000 euros per part de l’ACA

L’Ajuntament de La Fuliola obrirà una casa museu dedicada a la figura de la cupletista Ramona Rovira Garriga, filla del municipi, a la seva casa natal. Tot i que no es disposa encara d’un calendari fixat, el consistori ja dedicarà part dels recursos procedents del nou PUOSC, que en total arriben als 442.000 euros, a l’habilitació de l’espai. Així ho ha avançat l’alcalde, Jaume Ferrer, a la delegada del Govern, Núria Gil, en el transcurs d’una reunió per a fer seguiment dels projectes de millora de serveis i equipaments en què treballa el municipi amb suport de la Generalitat.

Nascuda a la casa cal Bisbe de La Fuliola l’any 1902, de ben jove Ramona Rovira va ser enviada a Barcelona a servir. El seu talent amb la veu li va permetre iniciar una carrera com a artista de cuplet al Paral·lel, essent una de les primeres figures de la seva època en aquest gènere. Coneguda arreu amb el nom de Ramoncita Rovira, va actuar amb molt èxit a diversos teatres de Barcelona i Madrid, entre altres, i va enregistrar diversos discs amb les discogràfiques Gramophone i La voz de su amo. Va ser la primera en enregistrar el mític ‘Fumando espero’. Va morir a Barcelona el 1964, quan ja feia un temps que s’havia retirat.

Altres actuacions previstes amb finançament del PUOSC seran el condicionament del local social del nucli de Boldú, la reparació del vas de la piscina municipal i la renovació de voreres.

Per altra banda, es treballa en la part final del procediment per a l’adjudicació del contracte d’obres per la cobertura del dipòsit a la xarxa d’abastament d’aigua potable de La Fuliola i Boldú, una actuació que tindrà un cost de 330.000 euros i que compta amb una subvenció de 297.000 euros per part de l’ACA dins la convocatòria per al desenvolupament d’actuacions locals de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic.

Núria Gil ha destacat que el Govern pretén “promoure els serveis i equipaments necessaris en el món rural i els seus petits municipis per garantir que s’hi pugui viure amb condicions de dignitat coma altres indrets”.

Visita a Ossó de Sió

Núria Gil també s’ha reunit amb l’alcalde d’Ossó de Sió, Antoni Gilabert. Aquest municipi dedicarà els 436.000 euros assignats a través del PUOSC a l’arranjament de carrers i els seus serveis als nuclis de Bellver i Castellnou, així com a la reposició del mur de contenció a Montfalcó.

El consistori està buscant finançament per a la segona fase de restauració de la torre romana de Castellnou d’Ossó, que s’haurà de centrar en la consolidació. El monument, datat al segle II aC, és visitable des del 2022, un cop va finalitzar la primera fase de restauració, que, finançada pel departament de Cultura, els fons FEDER, la Diputació de Lleida i el propi Ajuntament, va permetre realitzar excavacions arqueològiques per obtenir més informació de la torre.

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.