La imatgeria festiva de Tàrrega a l’aparador

Estrena d’un espai permanent de divulgació de la imatgeria festiva de la ciutat, ubicat en un dels locals de l’Espai MerCAT

Tàrrega disposa d’un nou espai expositiu permanent de la seva imatgeria festiva. El nou equipament s’ha habilitat en un dels locals exteriors de l’Espai MerCAT, propietat de l’Ajuntament, que fins ara havia acollit exposicions de l’Escola d’Art Ondara en el marc de la campanya “Reobrim els aparadors buits”.

El nou espai permetrà guardar en un estat òptim de conservació aquestes figures del folklore local tot acostant-les a la ciutadania. L’aparador inclou un vinil adhesiu amb les fitxes tècniques de cadascun dels elements exposats amb dades com ara l’any de construcció, el material, les mides, el pes o les persones portants.

Fins ara els elements de la cultura popular targarina es guardaven en magatzems particulars o propietat de les entitats que els custodien. Una iniciativa impulsada per l’Ajuntament i entitats de cultura popular de la localitat ha permès acostar el bestiari a la ciutadania.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.