La nova ordenació del trànsit a la plaça Major permetrà l’accés a vehicles de persones amb discapacitat i càrrega i descàrrega

Imatge actual de la plaça Major de TàrregaEn vigor a partir del 9 d’agost · Estacionament limitat a un màxim de 10 i 15 minuts, segons el cas, en tres llocs senyalitzats · Compatibilitat amb els usos prioritaris d’espai vianalitzat

La Junta de Govern Local de Tàrrega ha fixat la nova ordenació del trànsit a la plaça Major, que s’aplicarà a partir del divendres 9 d’agost. La normativa s’ha consensuat prèviament amb representants dels veïns i comerços de la zona. L’ordenació respon a la recent vianalització de la plaça Major i només permetrà l’accés de vehicles per facilitar la mobilitat de persones amb discapacitat (amb un límit d’estacionament de 15 minuts) i per usos de càrrega i descàrrega de mercaderies (amb un temps màxim limitat de 10 minuts). Els vehicles que accedeixin a la plaça Major hauran d’estacionar en els espais senyalitzats: dos llocs de càrrega i descàrrega en bateria i un lloc reservat per a persones amb mobilitat reduïda. Les places se situaran a la zona de la façana de “la Caixa”, on recentment també s’ha instal·lat un “aparcabicis”. Per tal de minimitzar l’impacte visual i no embrutar el paviment de pedra, s’habilitaran senyals verticals i s’evitarà la senyalització horitzontal.

Horaris per a càrrega i descàrrega mentre que les persones amb mobilitat reduïda hi podran accedir en qualsevol moment

L’accés a la plaça Major per a usos de càrrega i descàrrega quedarà subjecte a un horari d’obertura, que serà el mateix que s’aplicarà als carrers del Carme, Major i Agoders, unificant així l’accés de càrrega i descàrrega a la zona del centre comercial:

 

  • De dilluns a divendres, de 7h a 11h i de 14h a 17:30h
  • Dissabtes, de 7h a 11h
  • Diumenges i festius, tancat les 24 hores

 Tanmateix, els vehicles de persones amb discapacitat que disposin de targeta d’aparcament podran entrar a la plaça Major a qualsevol hora. Si és fora dels horaris esmentats, la Policia Local procedirà a obrir l’accés abaixant les pilones mitjançant una trucada telefònica al 973 500 092. La plaça Major continuarà prioritzant, per tant, la mobilitat a peu o en bicicleta, potenciant alhora el gaudi de l’espai i de les diferents terrasses dels establiments de restauració. Segons l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, es tracta de compatibilitzar la presència limitada de vehicles a la plaça Major amb la vianalització que caracteritza la recent reforma de l’espai. “No deixem de prestar atenció a les necessitats de les persones amb discapacitat i dels comerços pel que fa al trànsit rodat preservant alhora la mobilitat dels vianants, per als quals s’ha dissenyat la nova plaça Major”, ha explicat l’alcaldessa.

Vianalització d’un espai emblemàtic

La plaça Major de Tàrrega ha estat objecte d’una renovació integral amb la implantació d’una plataforma única vianalitzada. L’eliminació de barreres arquitectòniques, així mateix, fa més fàcil, còmoda i segura la mobilitat dels vianants. Les antigues llambordes de la superfície s’han substituït per lloses rectangulars de pedra natural. La nova fesomia és molt similar a la de la plaça de Sant Antoni o el carrer d’Urgell, configurant una imatge urbana integradora del nucli antic. Al subsòl també es van substituir les xarxes de clavegueram i de subministrament d’aigua de boca, que es trobaven molt deteriorades pel pas del temps. La inversió ha ascendit a 336.870 euros, amb un ajut de 160.528 euros provinents del Pla de Reforç Local de la Diputació de Lleida.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.