La Plana de Lleida i la Catalunya Central preveuen una setmana complicada per possibles focs

Pla general de la reunió de coordinació operativa de la Campanya Forestal 2019 a Manresa. Imatge del 25 de juny del 2019. (Horitzontal)

Pla general de la reunió de coordinació operativa de la Campanya Forestal 2019 a Manresa. Imatge del 25 de juny del 2019. (Horitzontal)

Els cossos d’emergències demanen prudència davant la pujada dels termòmetres i el descens de la humitat als boscos

ACN Manresa .- La Plana de Lleida i el Solsonès presenten a hores d’ara un elevat risc d’incendi. En els propers dies, el perill és previst que es traslladi a altres punts de la Catalunya Central, especialment a les comarques de l’Anoia, el Bages i el sud del Berguedà. Davant d’aquest fet, després de la primera reunió setmanal de coordinació operativa de la Campanya Forestal a la Catalunya Central, el sotsinspector del cos de Bombers, Joan Reyes, ha reconegut la “preocupació”. “Venim de petits incendis, però ahir ja van començar a créixer fins a afectar a les 20 hectàrees, amb el risc d’arribar a les mil potencials a finals de setmana”, ha dit. I ha alertat de que les condicions de l’entorn “són molt pitjors que l’any passat” després d’un any poc plujós, amb la “vegetació estressada” i on “l’onada sud generarà encara més estrès a la massa forestal”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.