La plataforma ‘Salvem els Molls de la via’ organitza una visita informativa oberta a la ciutadania aquest diumenge a les 12h

La plataforma d’entitats ‘Salvem els molls de la via’ integrada per La Soll, Grup d’Ecologia i de Medi Ambient, Amics de l’Arquitectura Popular i el Cau de Tàrrega, ha organitzat per aquest diumenge a les 12h una visita informativa oberta a la ciutadania per explicar la importància de mantenir aquest patrimoni històric de la ciutat, en risc de sobreviure davant les obres de renovació de l’estació anunciades d’autobusos per l’Ajuntament de Tàrrega i la Generalitat de Catalunya.

La sessió comptarà amb la participació de l’experta Lluïsa Amenós Martínez, tècnica de museus i doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, que oferirà la seva visió sobre els molls de la via i la grua que es conserven en el seu lloc original. A més, també estan previstes les intervencions de l’historiador local, Jaume Ramon Solé, i l’especialista en visualització arquitectònica.

La plataforma va néixer amb la voluntat de demanar a les administracions que rectifiquin el projecte de la nova estació d’autobusos que no preveu mantenir dos elements únics i característics de la ciutat i d’un alt valor patrimonial. Els responsables de ‘Salvem els molls de la via’ han ofert els dissenys de possibles alternatives per mantenir els molls i la grua amb la possibilitat de ser un element turístic atractiu per la ciutat o crear un espai de participació ciutadana.

La visita d’aquest diumenge té la voluntat d’explicar la problemàtica i s’anima a la població a assistir aquest acte per conéixer de primera mà l’opinió dels experts i la importància de no perdre un dels elements arquitectònics i històrics més importants de la ciutat. L’acte seguirà tots els protocols de seguretat amb distància entre els assistents, l’ús obligatori de mascareta i els parlaments es faran a través d’un micròfon amb altaveu perquè tothom ho pugui escoltar.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.