La recollida selectiva al punt de mira d’Òscar, el superheroi urgellenc de l’orgànica

IMG_5955El Consorci per a la gestió els residus urbans de l’Urgell juntament amb el Consell Comarcal de l’Urgellha engegat una nova campanya per fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica entre tota la ciutadania. La campanya, finançada per l’Agència de Residus de Catalunya, pretén augmentar els índexs actuals de recollida selectiva a la comarca.

El president del Consorci i il·lm. President del  Consell Comarcal,Salvador Bonjoch, i el director comercial d’Ecostudi, Ricard Vizcarra,han presentatamb el suport dels superherois de la comarca, la nova campanya de recollida selectiva que tindrà lloc durant els mesos d’octubre i novembre de 2018 i a la qual participaran tots els municipis de la comarca.

Durant els propers mesos es realitzaran actuacions tant a la ciutadania en general com a col·lectius específics. Així, doncs, es pretén realitzar més de 200 tallers a tots els escolars de la comarca als que se’ls hi facilitarancarmanyoles icantimplores reutilitzables per fomentar esmorzars lliures de residus, tenir presència als mercats setmanals de fruita i verdura, on es repartiran més de 15.000 imants de nevera amb consells per separar la fracció orgànica i s’organitzaran xocolatades populars i tallers a la ciutadania a tots els municipis, de la mà de l’Òscar, el superheroi de l’orgànica, i on tots els participants al taller s’enduran un enciam com a obsequi.

A tot això cal sumar activitats dirigides al sector privat, amb visites a grans generadors de fracció orgànica com fruiteries, peixateries, carnisseries ibars i restaurants, als que se’ls hi facilitaran les eines necessàries per poder fer una correcta segregació. Paral·lelament, una de les novetats de la campanya és crear un distintiu de compromís ambiental entre els establiments participants per incentivar la seva adhesió al circuit de recollida selectiva de la fracció orgànica.

Finalment, es duran a terme altres actuacions que persegueixen augmentar la quantitat i qualitat dels residus orgànics recollits selectivament, com és l’adquisició i distribució de nous contenidors en zones de creixement de diferents nuclis o estudis sobre la ubicació dels contenidors i millores al sistema.

Cal recordar que els residus dipositats correctament en contenidors, deixalleries i punts verds reben tractaments adequats de recuperació. Per això poden tornar al cicle de materials, es posen en valor com a recursos i estalvien la necessitat matèries verges. En definitiva, s’engega tota una cadena de tractament, d’economia verda i de llocs de treball.  A més a més, la recollida selectiva es caracteritza pel retorn econòmic què es destina als ens locals. Aquells municipis que tenen valors alts de recollida selectiva són els que reben un import més alt, esperonant els ens locals a implicar la seva ciutadania.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.