La SAT Apetit Fruits de Bellpuig guanya la segona edició del Premi Internacional Millor Poma Golden convocat per JARC

foto_3343111ACN Lleida .- JARC ha entregat aquest dimecres el Premi Internacional Millor Poma Golden 2018 a la Societat Agrària de Transformació (SAT) Apetit Fruits, empresa ubicada a Bellpuig (Urgell) amb més de quaranta anys d’experiència en la producció i comercialització de fruita fresca. El grup d’experts entrenat per l’IRTA, que ha estat l’encarregat d’escollir d’entre les finalistes la millor poma de la segona edició d’aquest certamen que convoca JARC, ha destacat de la poma guanyadora que “és molt saborosa, amb un nivell de dolçor molt elevat i una acidesa baixa”. “És una fruita sucosa i cruixent, que té una aparença molt bona, conjugant la simetria en la forma amb un color verd groguenc”, ha posat de relleu el jurat. El cap sectorial de fruita dolça de JARC i de COAG, David Borda, ha remarcat que el premi vol definir els paràmetres que caracteritzen la poma Golden Premium. “Els productors que els compleixin podran demostrar-ho i obtenir un preu millor”, ha afirmat.

David Borda ha ressaltat la tasca dels fructicultors en la cerca constant de millores en la qualitat i ha fet una crida per tal que la resta d’agents de la cadena alimentària també s’impliquin “per assegurar que la fruita arriba al consumidor en el punt òptim de maduració”. “Volem remuntar el baix consum de fruita a l’estat espanyol oferint un producte de gran qualitat”, ha assenyalat el cap sectorial de la fruita dolça de JARC i COAG.

Amb el Premi Internacional Millor Poma Golden, JARC vol contribuir a definir els paràmetres que marquen l’excel·lència en aquesta varietat de fruita. “Establir, objectivament, el que es considera una poma Golden Premium ha de servir als productors per millorar en qualitat i preu, i als consumidors per exigir aquest nivell”, ha dit Borda. Així, totes les pomes que opten al premi tindran un informe de l’IRTA que avala les característiques de la seva producció. “Aquest reconeixement objectiu, emès per un ens independent, ha de permetre als fructicultors obtenir un preu adequat al que ofereixen, especialment al guanyador”, ha assenyalat el responsable de JARC.

Apetit Fruits

Sota el paraigües de la marca Apetit Fruits, ofereix una àmplia varietat de productes, amb un volum aproximat de 20.000 tones, entre pomes, peres, préssecs, nectarines, paraguaians, platerines, albercocs i cireres. Aquesta SAT de Bellpuig disposa de la certificació Global Gap, mantenint una cerca constant de les millors varietats i aplicant les tècniques productives més avançades per obtenir fruita de qualitat.

  •  Text

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.