La sega es prohibeix en les hores de major insolació, d’11.00 a 21.00 hores

El conseller d'Interior, Miquel Buch, es reuneix amb els alcaldes de la zona afectada per l'incendi de la Ribera d'Ebre al centre operatiu, a les 10 hores del 29 de juny del 2019. (Horitzontal)

El conseller d’Interior, Miquel Buch, es reuneix amb els alcaldes de la zona afectada per l’incendi de la Ribera d’Ebre al centre operatiu, a les 10 hores del 29 de juny del 2019. (Horitzontal)

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquesta tarda la modificació de la prohibició de l’activitat de la sega. A partir d’ara, es prohibeix només l’activitat en les hores de major insolació, des de les 11.00 fins les 21.00 hores.

Pel que fa la situació de l’incendi de la Ribera d’Ebre, el conseller ha destacat que: “els cossos d’emergències i de seguretat estan destinant molts esforços per fer front a les represes”. Buch també ha fet referència als bombers que ha estat atesos per cops de calor.

D’altra banda, els sots-director operatiu dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, explicava que: “la situació actual és que estem assolint els objectius que havíem establert al llarg de tota l’acció de la tarda, en el sentit de què estem aguantant les represes que hem tingut”.  Així mateix s’ha aconseguit que l’incendi no creixi en extensió tot i que  s’han produït una vintena de represes.

De cara a demà, Borrell ha comentat que: ”continuarem tenint les mateixes condicions que hem tingut avui, i que han dificultat molt les tasques d’extinció”. En aquest sentit ha fet l’incís en què: “encara tenim molta feina per fer”.

Tot i que l’incendi està perimetrat, durant la tarda, els bombers han estat molt pendents de les represes que s’han produït. Han volgut evitar que es poguessin descontrolar i dificultar les tasques d’extinció. Els efectius han realitzat un esforç important per mantenir-les sota control i treballem amb la previsió de què no es produeixin més represes com les de les darreres hores.

Al llard del dia d’avui, una vuitantena de dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en les tasques d’extinció, entre elles 12 mitjans aeris. També han col·laborat en l’extinció les unitats de la UME i les BRIF, així com les unitats heli-transportades procedents de València i de Castilla-La Mancha. A més, Bombers ha comptat amb els suport dels efectius del cos d’Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Protecció Civil, Sistema d’Emergències Mèdiques, Creu Roja, entre d’altres.

El Servei Català de Trànsit informa que, els Mossos d’Esquadra mantenen els talls de les 5 carreteres tallades a causa de l’incendi que són: la T-714 entre la Torre de l’Espanyol i Cabacés, la T-2237 entre Vinebre i la Palma d’Ebre, la T-703  a la Palma d’Ebre amb C-233, la C-233  entre Bovera i Flix i la C-12 entre Maials i Flix.

Segons informa el SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques), a causa de l’incendi, ha atès a 13 persones, 11 d’elles bombers (2 d’ells han estat atesos i traslladats a l’hospital de Mora d’Ebre i evolucionen favorablement). Des de l’inici de l’incendi, el SEM ha realitzat fins a 22 atencions sanitàries, 3 de les quals han requerit trasllat sanitari i manté activades 6 unitats de manera preventiva per fer front a qualsevol incident relacionat amb els incendis.

Actualment es manté la xifra de 52 evacuats per l‘incendi de la Ribera d’Ebre. D’aquests, 44 són allotjats a l’espai habilitat a Flix, 4 a Bovera i 4 a la Palma d’Ebre.

Cal recordar que Protecció Civil de la Generalitat manté en emergència el Pla INFOCAT per risc d’incendi i en alerta el Pla PROCICAT per onada de calor, que avui ha arribat al seu pic.

Es demana que s’eviti el llançament de petards i pirotècnia fora de les zones urbanes allunyades de la vegetació per evitar l’inici de focs.

 

 

 

 

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.