Nou FPO Dual per a joves per treballar i formar-se fabricació mecànica i soldadura a Tàrrega

El Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de la capital de l’Urgell posa en marxa una nova oferta formativa per adequar l’oferta acadèmica del territori a les necessitats del mercat laboral

 

La Solana – Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega preveu iniciar el proper mes de novembre un nou programa de FPO Dual, l’objectiu del qual es facilitar a joves d’entre 18 i 29 anys en situació d’atur sense qualificació o un nivell formatiu baix i amb més dificultats per accedir al mercat laboral, la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual per obtenir un certificat de professionalitat i un contracte per a la formació en alternança.

Els agents contractants, que facilitaran un contracte laboral de formació en alternança de dotze mesos a les persones participants, són: DAC Industrial Solutions CS Grup SL; Indox Energy Systems SL; Jaume Costa SL; JYMPA 1971 SL; Munmas SLU; Ros Roca SA; Serpentines y Evaporadores SA.

Aquest dijous la Sala de Plens de la Casa Consistorial ha acollit la presentació del projecte amb la presència de les autoritats locals encapçalades per l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, i el regidor de Treball, Xavier Rossell-Aparició, representants del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), personal de La Solana i representants de les empreses que col·laboraran en el programa. La primera edil ha agraït la col·laboració de les empreses participants que són “part activa indispensable per posar en marxa aquesta iniciativa que ens permetrà formar persones en titulacions amb tanta demanda al nostre territori”.

Els contractes constaran d’un 35% de formació al Centre La Solana i un 65% de temps de treball efectiu a les empreses contractants, on cada jove tindrà un tutor/a assignat i també un mentor per part del centre impulsor. El nou programa ve creat per donar resposta a les necessitats del nostre territori, adequant l’oferta acadèmica a les necessitats existents al mercat laboral, potenciant la formació professional i ocupacional.

Formació i lloc de treball per a quinze joves

D’una banda, aquesta iniciativa permetrà oferir llocs de treball a quinze joves, oferint-los l’adquisició de les competències professionals i la millora de la qualificació professional i l’ocupabilitat mitjançant la formació d’un Certificat de Professionalitat en Fabricació Mecànica i diferents formacions relacionades en la soldadura incloses en el Catàleg d’Especialitats Formatives del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE).

I de l’altra, cobrir les vacants de les ofertes laborals de les empreses del nostre territori en un dels perfils més sol·licitats com és la fabricació mecànica i soldadura, a més de formar als joves aprenents en un entorn real laboral.

És previst que el programa arrenqui el 30 de novembre

Durant els mesos d’octubre i novembre el Centre La Solana anirà recollint les pre-inscripcions de les persones interessades en participar en aquest nou programa per tal que el dia 30 de novembre els joves seleccionats iniciïn la seva relació contractual amb l’empresa contractant així com la seva formació al Centre La Solana.

Aquest projecte està impulsat pel Centre La Solana – Centre de Recursos per a l’Ocupació de l’Ajuntament de Tàrrega, amb la col·laboració del SOC del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i cofinançat pel Ministerio de Trabajo y Economia Social a través del SEPE. L’Ajuntament de la capital de l’Urgell rebrà una subvenció de 287.673,31 euros per executar el projecte.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.