La targarina Arantxa Delgado, campiona mundial del joc de taula Scrabble

L'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, i Arantxa DelgadoMembre de l’equip que s’ha endut la Copa de les Nacions dins el campionat en llengua castellana celebrat a Panamà · L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú li ha transmès l’enhorabona en nom del municipi a la Casa Consistorial

La targarina Arantxa Delgado s’ha proclamat campiona mundial d’Scrabble, el popular joc de tauler, en llengua castellana. La jugadora de la capital de l’Urgell ha estat una de les quatre persones de l’equip espanyol que s’endugué el màxim trofeu en la modalitat Copa de les Nacions, en el marc del 23è Campionat Mundial d’Scrabble celebrat a Panamà. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha rebut Arantxa Delgado a la Casa Consistorial, on li ha expressat l’enhorabona en nom del municipi. A la trobada, la campiona també ha dut la medalla, que ha dedicat a la ciutat.

 

Arantxa Delgado, que exerceix de docent a l’Institut Antoni Torroja de Cervera, destaca que l’Scrabble contribueix a exercitar la ment. “És un joc de formació de paraules molt enriquidor perquè ajuda a la concentració, la memòria i l’agilitat mental”, afirma. També recomana l’Scrabble entre els infants i joves com activitat formativa i d’aprenentatge. En aquest sentit, l’alcaldessa ha manifestat que proposarà implementar l’Scrabble com activitat del Pla Educatiu d’Entorn a Tàrrega. Les altres tres persones que integraren l’equip de l’Arantxa eren una jugadora de Girona i dos jugadors de Granada i León. “L’estada a Panamà serví també per compartir experiències i coneixements al voltant del popular joc de taula”, ha assenyalat l’Arantxa.

 

L’objectiu de l’Scrabble és acumular la màxima puntuació possible formant paraules en una graella de caselles fent servir fitxes individuals (cadascuna amb una lletra) que s’agafen aleatòriament d’una bossa. Cada jugador ha de combinar les fitxes per formar una paraula vàlida en el seu idioma. Guanya la persona que, en finalitzar les fitxes, suma més puntuació. Per validar una paraula jugada s’acostuma a fer servir un diccionari estàndard si bé també ja existeixen APPs oficials. Creat per Alfred Mosher Butts l’any 1948, l’Scrabble és un dels jocs de tauler més venuts i populars de la història.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.