La xarxa de cosidores de Tàrrega ja ha repartit més de 500 mascaretes casolanes i s’obre una crida per rebre donatius

La iniciativa targarina per crear una xarxa de voluntàries amb màquines de cosir ja ha repartit més de 500 mascaretes casolanes en menys d’una setmana. El material ja s’ha distribuït en residències, empreses i entitats de la ciutat per a personal en situació de risc que pugui necessitar aquest material arran de la crisi del coronavirus. La coordinació de la distribució s’ha fet conjuntament amb la Xarxa de Voluntaris i en coordinació amb el CAP, la Policia Local i l’Ajuntament de Tàrrega per poder atendre totes les necessitats.

La xarxa de cosidores va sorgir de les entitats Cartaes, Alba i La Soll i va tenir un èxit de resposta molt ràpid amb més de 150 inscrits en menys de 24 hores que va provocar el tancament d’inscripcions al grup. Fins i tot, es va apuntar gent d’altres localitats, que s’han derivat a les administracions i entitats del seu poble per poder organitzar millor la logística. Actualment, el grup compta amb 70 cosidores plenament actives que estan fabricant les mascaretes des de casa seguint un tutorial i gràcies al material que ofereixen les entitats o que aporten els mateixos voluntaris.

En aquest sentit, les 3 entitats fan una crida per rebre donatius amb el qual es pugui comprar més material que serveixi per fer mascaretes i que es pugui oferir a més gent o personal en situació de risc. Les aportacions econòmiques es poden fer a través d’un número de compte (ES91 3025 0020 1014 0001 0745 – Caixa d’Enginyers) o a través de telèfon móbil mitjançant el sistema Bizum (número 679 20 80 64). En cas que es rebin més donatius que la despesa per mascaretes, aquests diners es reinvertiran en altres entitats o insitutcions que lluiten contra el coronavirus. Una vegada finalitzat el procès, es farà un informe de transparència explicant la quantitat recaptada i on anirà destinada, mantenint l’anonimat dels donatius. El mail de contacte per qualsevol dubte o possiblitat de donatiu és [email protected]

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.