La ZER Guicivervi, de Guimerà, Ciutadilla, Verdú i Vilagrassa, guanyen el XIIè Premi Conviure del Parlament de Catalunya amb un treball sobre la protecció dels animals

Avui ha estat un dia molt intens i emocionant. Els alumnes de cicle superior de la ZER Guicivervi, de Guimerà, Ciutadilla, Verdú i Vilagrassa, hem anat al Parlament de Catalunya a presentar un projecte de llei simulat en relació a la protecció dels animals.

Tot va començar el curs 2017/18 quan vam participar de l’activitat Sóc diputat/da que vam fer a l’Aula Parlament. De tots els centres que hi van anar en van triar foto_parlamentcinc i un era el nostre!. Estàvem entusiasmats amb aquesta notícia. Podríem participar d’un debat parlamentari amb els altres centres i viure la màgia d’un ple participant tanmateix com si fóssim electes.
I ha arribat el dia, avui a obert la sessió el M.H. Sr. Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya. Seguidament, l’Arnau Brandon de la ZER, ha estat el diputat relator que ha presentat el projecte de llei simulat.
Seguidament els diferents portaveus dels cinc grups parlamentaris (finalistes del XIIè Premi Conviure, categoria primària) han manifestat quina posició han pres llurs grups davant el projecte de llei. L’Arnau, el nostre portaveu, ha explicat el treball que hem fet durant vuit setmanes les escoles de la nostra ZER. Després de llegir el projecte de llei vam fer esmenes per escola, seguidament les vam posar en comú i vam presentar les esmenes per capítols com a centre únic. Després vam votar les esmenes de tots els grups i ho vam penjar a l’espai de debat. També ha explicat en format resum les nostres idees principals sobre aquesta llei.
En acabar, l’Associació d’Antics Diputats del Parlament de Catalunya s’ha reunit per decidir i fer-nos saber quin grup parlamentari s’enduria el premi i per sorpresa nostra, hem estat nosaltres!
Estem molt contents pel premi i sobretot pel treball fet i pel que ens ha enriquit aquest projecte. Volem agrair l’oportunitat que ens han donat a l’Aula Parlament i també el treball fet per totes les altres escoles que han treballat amb nosaltres aquest projecte: Thau, Lumen, Castell de Calafell i Gaziel.

Per acabar, hem après que totes les opinions compten i que cal respectar i estar oberts a les bones propostes. Junts fem possible que els nostres projectes siguin de tots i per a tots.

ZER Guicivervi

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.