L’Ajuntament d’Agramunt enderrocarà tres cases del centre històric

17087-1551170341-1400x1400L’Ajuntament d’Agramunt ha adquirit durant aquests darrers mesos tres cases del carrer Sabateria de Baix, dos de les quals es troben en situació de ruïna. La tercera, indica l’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, es Cal Vidrié, edifici que té un valor arquitectònic i històric important: “La casa de la punta, Cal Vidrié, preservarà aquells elements històrics i arquitectònics de valor perquè és una casa que té un valor important, i per tant, en aquests moments s’està redactant el projecte que permeti preservar aquests valors. Pel que fa a la resta de cases, guanyarem aquest espai i sanejarem aquesta zona que era un dels punts cèntrics del municipi que necessitava una actuació urgent”, segons explica Ràdio Sió.
Així doncs, durant les properes setmanes es procedirà a l’enderroc dels dos habitatges en ruïna, amb l’objectiu de millorar una zona propera al centre històric i, al mateix temps, incrementar les places d’aparcament del pàrquing de Cal Viladàs. Al mateix temps, l’Ajuntament també durà a terme l’enderroc del mur de la zona d’aparcament que permetrà connectar l’aparcament amb el carrer de l’Aspi i, d’aquesta manera, facilitar l’accés a la zona comercial des de la mateixa zona d’aparcament. Pel que fa a Cal Vidrié, l’Ajuntament preveu preservar els porxos com a valor arquitectònic del municipi i, per aquest motiu, l’enderroc comptarà amb un seguiment arqueològic.
El projecte arriba després de mesos de reunions amb els propietaris de les tres cases. Ara, quan s’està redactant el projecte, es preveu que abans de l’estiu la zona quedi ja arranjada.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.