L’Ajuntament de Cervera portarà a la justícia l’arrencada de la pancarta per la llibertat dels presos

Imatge de part de la façana de l'Ajuntament de Cervera on penja la pancarta de "Llibertat presos polítics" feta en el marc de Cervera Vila del Llibre. El 10 de novembre de 2018. (Horitzontal)

Imatge de part de la façana de l’Ajuntament de Cervera on penja la pancarta de “Llibertat presos polítics” feta en el marc de Cervera Vila del Llibre. El 10 de novembre de 2018. (Horitzontal)

Els fets s’han produït de matinada i Royes ha explicat a Catalunya Ràdio que la policia ha identificat tres individus

ACN Cervera .- L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, ha dit que “faran les denuncies que corresponguin” després que aquesta matinada, tres “energúmens”, segons Royes, hagin arrencat la pancarta que demana la llibertat dels polítics a la presó que hi havia al balcó de l’Ajuntament. Royes ho ha explicat al programa ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio i ha afegit que després la policia hagi identificat tres persones “amb l’assessorament pertinent” prendran mesures. La pancarta s’ha tornat a col·locar al balcó del consistori aquest dissabte al matí.
Tot plegat ha passat el dia en què se celebra la festa al pilot cerverí, Marc Márquez, i després de la polèmica generada per la decisió que Marquez no pugi al balcó. “Això ja va ser així l’any passat”; explica l’alcalde que aclareix que “no hi ha res que justifiqui que es retir aquesta pancarta, ni una hora, ni un dia, fins que els presos polítics deixin de ser a presos”.
L’alcalde creu que “s’ha generat una polèmica que no és tal” i en aquest sentit ha afegit que en les moltes reunions que s’han celebrat per organitzar l’homenatge al pilot “es posa sobre la taula la petició de retirar la pancarta, jo dic que no, que penso que no s’ha de retirar i aquí s’ha acabat”.El batlle també ha desmentit en l’entrevista que la petició de retirada hagi estat per part dels patrocinadors. “En cap moment m’han dit que és per pressió dels patrocinadors”, apunta Royes.
La pancarta ha tornat a penjar del balcó de l’Ajuntament aquest mateix matí de dissabte.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.