L’Ajuntament de Tàrrega adjudica la gestió del Magatzem d’Aliments Solidaris a l’empresa d’inserció social Cartaes

Es contractaran cinc persones en situació de vulnerabilitat per tal de prestar aquest servei que ajuda a cobrir necessitats bàsiques de famílies en risc d’exclusió

L’Ajuntament de Tàrrega ha adjudicat a Cartaes, empresa social d’inserció laboral, la gestió del Magatzem d’Aliments Solidaris (MAS). L’entitat, amb seu a la capital de l’Urgell, assumeix ja des d’aquesta setmana la prestació del servei municipal del Banc d’Aliments. El contracte té una vigència d’un any, prorrogable fins a tres anualitats més. Per tal de desenvolupar la seva tasca, Cartaes preveu contractar fins a cinc persones en situació de vulnerabilitat, les quals comptaran amb assessorament i supervisió per part d’un monitor de l’empresa. Aquesta figura exercirà de coordinador del servei sota el paraigua de la Regidoria d’Acció Social d’Intervenció. “Donem continuïtat així a un servei bàsic que ha esdevingut essencial per a les famílies més vulnerables de Tàrrega alhora que contribuïm a donar feina a persones que es troben en una situació delicada”, manifesta la regidora de l’àrea, Noèlia Soto.

Cartaes s’encarregarà de gestionar el lliurament dels lots d’aliments almenys un cop per setmana, tot i que aquesta freqüència pot augmentar si les necessitats del servei així ho demanen. Val a dir que el primer repartiment sota la seva gestió es va realitzar divendres passat, en què es va lliurar una quarantena de lots amb aliments frescos i envasats a més d’altres productes de primera necessitat. La nova empresa adjudicatària tindrà cura alhora de recollir els productes procedents dels centres, comerços i entitats col·laboradores; controlar l’estoc i caducitat; fer la previsió de compres; i registrar les entrades i sortides a través del programa eQualiment. També coordinarà el voluntariat de les diferents campanyes solidàries, tant pel que fa a recollida com a transport d’aliments.

Gestió més eficient dels residus generats

Cartaes, que també és l’encarregada de gestionar la deixalleria municipal, implementarà la recollida i el tractament eficient dels residus que es generen al MAS mitjançant diverses iniciatives. L’objectiu és reduir al màxim la quantitat de deixalles. En aquest sentit, entre altres mesures, proposa elaborar compost i reciclar els palets de fusta transformant-los en mobiliari útil per a les instal·lacions del Banc d’Aliments.

Prestació indispensable per a una setantena de famílies

L’Ajuntament de Tàrrega cobreix actualment les necessitats alimentàries bàsiques d’una setantena de famílies amb pocs recursos (175 persones) si bé en el decurs de l’any 2022 ha atès un total de 486 persones de 182 unitats familiars diferents. Les fonts de proveïment habituals procedeixen del Fons Espanyol de Garantia Agrària, el Banc d’Aliments de Lleida, el Gran Recapte, donacions d’establiments comercials i compra directa per part del consistori, que cada any destina una partida del pressupost municipal per completar la cistella bàsica.

Més inversió per al Magatzem d’Aliments Solidaris

D’altra banda, el Ple va aprovar el mes passat les modificacions de pressupost per assignar 9.674 euros a l’adquisició d’una càmera frigorífica destinada al Magatzem d’Aliments Solidaris i uns altres 6.000 euros a la compra de més productes alimentaris. Val a dir que aquest servei ha estat gestionat prèviament per Creu Roja i l’Associació Alba en coordinació amb el personal de l’àrea d’Acció Social. La regidora Noèlia Soto agraeix en aquest sentit “l’excel·lent tasca desenvolupada per ambdues entitats i els esforços esmerçats pel seu voluntariat”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.