L’Ajuntament de Tàrrega aprova el projecte de renovació de la plaça d’Urgell, un dels principals accessos al centre històric

 

L’espai unificarà la seva fesomia amb el tram reformat del carrer Urgell i tindrà paviment de plataforma única amb enllosat de llambordes · Se substituiran xarxes de serveis bàsics al subsòl i s’instal·larà nou mobiliari urbà

L’Ajuntament de Tàrrega ha donat llum verda a la renovació de la plaça d’Urgell,un dels principals accessos al nucli antic de la població. La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana el projecte d’obres amb un pressupost base de licitació xifrat en 119.940 euros (IVA inclòs). La plaça d’Urgell, de 575 metres quadrats de superfície, constitueix una cruïlla on conflueixen quatre carrers: Buenos Aires, Mestre Martí, la Mercè i Urgell. La idea és reurbanitzar de forma integral aquest espai amb la mateixa estètica del tram del carrer Urgell que es va refer l’any 2017. Així, la plaça d’Urgell esdevindrà de plataforma única sense voreres i amb un paviment enllosat de llambordes de formigó. “Volem unificar la morfologia urbana en aquest sector”, ha indicat el regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan. “La recent renovació del carrer Urgell ha resultat un èxit en funcionalitat i ara volem estendre aquest mateix model urbanístic a la plaça d’Urgell”, ha afegit.

 

La transformació de la plaça d’Urgell en un espai de plataforma única també es traduirà en una significativa millora pel que fa a accessibilitat ja que se suprimiran barreres arquitectòniques. Els treballs també s’aprofitaran per substituir al subsòl les xarxes del clavegueram, subministrament d’aigua de boca i telecomunicacions. La millora s’arrodonirà amb la instal·lació de nou mobiliari urbà i jardineres. La plaça d’Urgell lluirà així un aspecte més modern i endreçat. Val a dir que aquesta zona experimentarà aviat un altre significatiu canvi urbanístic ja que també és prevista l’ampliació de l’Escola Pia fins al carrer de la Mercè.

 

La Regidoria d’Urbanisme preveu dur a terme la renovació de la plaça d’Urgell una vegada hagin finalitzat els treballs d’adequació de la plaça Major, actualment en marxa. Es vol minimitzar així les restriccions de mobilitat a causa de les obres. Altres vials d’accés al centre històric de Tàrrega també seran objecte de millora en el decurs del present any 2019, com és el cas del carrer de Sant Agustí. L’Ajuntament de Tàrrega treballa així per fer uns accessos més atractius al nucli antic i a la vegada cap al centre comercial de la ciutat. També figura a l’agenda d’obres del consistori l’ampliació i la millora de l’àrea d’aparcament gratuït situada a l’avinguda de l’Onze de Setembre, vora el nucli antic.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.