L’Ajuntament de Tàrrega aprova la remodelació de la plaça de les Bòbiles, que es transformarà en un espai arbrat de passeig

IMATGE D'ARXIU · Plaça de les Bòbiles de TàrregaMillora d’aquest gran indret urbà de 5.360 metres quadrats amb plantació de vegetació, mobiliari urbà i més enllumenat · S’habilitaran 65 places per a l’estacionament gratuït de vehicles

L’Ajuntament de Tàrrega transformarà la plaça de les Bòbiles en un espai arbrat per a gaudi i passeig abans de finalitzar l’any 2019. La remodelació d’aquest gran indret urbà de 5.360 metres quadrats avança en la seva tramitació i la Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana el projecte d’obres. La plaça es replanarà en tota la seva extensió i es cobrirà de paviment granular de sauló. La plantació d’una quarantena d’arbres definiran la nova fesomia de la plaça, amb una millora significativa del paisatge urbà. A la superfície s’habilitaran camins per a vianants i parterres enjardinats a més de diversos elements de mobiliari urbà com bancs, taules, jocs infantils i una font. El projecte es completarà amb una major dotació de lluminàries de tecnologia LED a l’entorn de la plaça.

 

Nou disseny compatible amb l’estacionament de vehicles

El disseny de la plaça de les Bòbiles també compatibilitzarà aquests usos amb l’aparcament de vehicles, com en l’actualitat. En concret, seran 65 llocs d’estacionament gratuït, distribuïts en dos espais delimitats amb arbustos i a tocar dels carrers de Pau Casals i Bellpuig. Així mateix, es mantindran les voreres perimetrals i es milloraran els accessos als llocs d’aparcament. Tot plegat suposarà una inversió de 85.353 euros (IVA inclòs). L’Ajuntament de Tàrrega definirà així la fesomia i la funcionalitat d’un indret que s’urbanitzà la dècada passada, quan s’enderrocà una antiga fàbrica de teules i bigues.

 

Les obres es duran a terme a l’estiu

Per a materialitzar les obres es preveuen quatre mesos de feina. La Regidoria d’Urbanisme adjudicarà i iniciarà els treballs durant l’estiu, a l’espera que s’hagi enllestit la millora i l’ampliació de l’àrea d’estacionament de vehicles situada a l’avinguda de l’Onze de Setembre. “Així, mentre es desenvolupin les obres al pàrquing de l’avinguda de l’Onze de Setembre, els usuaris podran estacionar el vehicle a la plaça de les Bòbiles”, ha assenyalat Martí Pijuan, regidor d’Urbanisme. L’edil també ha indicat que “la remodelació de la plaça de les Bòbiles potenciarà els usos de lleure de l’espai urbà fent-lo més agradable i acollidor, tal i com correspon a una zona de parc i jardins”.

 

Salutacions,

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.