L’Ajuntament de Tàrrega construeix un centre d’acollida de gats

Les instal·lacions s’habiliten al pati de l’antic escorxador i es posaran a disposició de les entitats que atenen els felins mentre necessiten tractament o esperen adopció

L’Ajuntament de Tàrrega du a terme les obres de construcció d’un centre municipal d’acollida de gats. Les instal·lacions s’habiliten en un pati situat al recinte de l’antic escorxador, al costat del Centre de Formació La Solana, i albergaran de forma transitòria els felins recollits del carrer mentre necessitin cures i tractaments o esperin de ser donats en adopció. Per això, l’equipament es posarà a disposició de les entitats locals que atenen els gats ferals presents a la ciutat. De fet, la materialització del projecte respon a les peticions que aquests col·lectius han adreçat reiteradament al consistori. “Volem proporcionar un lloc on les entitats animalistes puguin acollir en bones condicions els gats abandonats o malferits”, ha assenyalat la regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Teresa Sala.

Els operaris de la Regidoria de Serveis Municipals s’encarreguen de les obres i usen materials constructius que la brigada tenia en estoc al seu magatzem. La disponibilitat de les instal·lacions, que entraran en funcionament a l’estiu, ajudarà també a consolidar l’aplicació d’un protocol en relació a la recollida i l’assistència dels gats. En aquest sentit, es recomana a la ciutadania d’avisar la Policia Local davant casos de gats abandonats o malferits. Els agents traslladaran els animals al centre d’acollida, on es posaran en mans de les entitats de protecció i assistència. La regidora Teresa Sala també ha subratllat la necessitat d’esterilitzar els gats i en cap cas abandonar els animals domèstics.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.