L’Ajuntament de Tàrrega convoca nous ajuts destinats a microempreses i a projectes de dinamització econòmica del nucli antic

Obres d'adequació que es realitzen a la plaça Major de Tàrrega, al nucli anticSubvencions d’entre 500 i 2.000 euros concedides per la Regidoria de Promoció Econòmica · El termini de sol·licitud finalitza el proper 31 de maig

L’Ajuntament de Tàrrega ha obert una nova convocatòria per concedir ajuts destinats a microempreses del municipi. Es tracta de subvencions de la Regidoria de Promoció Econòmica per afavorir l’emprenedoria, nous projectes empresarials i la dinamització comercial a la ciutat. Les microempreses beneficiàries poden optar a un ajut màxim d’entre 500 i 2.000 euros segons la tipologia dels projectes presentats. Els sol·licitants poden concórrer a tres línies de subvenció: per creació de noves microempreses; per expansió o consolidació de microempreses creades entre els anys 2015 i 2017; i per nous projectes de dinamització econòmica al nucli antic de Tàrrega (carrers Major, Agoders, Sant Joan, Urgell i plaça Major).

Impuls econòmic al centre històric de la ciutat

És el segon any consecutiu que l’Ajuntament de Tàrrega convoca ajuts destinats a microempreses. Enguany s’ha afegit la nova línia de subvencions destinades específicament a l’obertura de nous establiments i projectes de dinamització al centre històric de la ciutat. La iniciativa vol revitalitzar l’activitat comercial i econòmica en una zona del nucli urbà que enguany també és objecte de transformació arran dels treballs d’adequació de la plaça Major. Aquest espai esdevindrà de plataforma única i vianalitzat a partir del mes de maig. El regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, ha afirmat que els ajuts “volen donar un impuls a les petites empreses i autònoms com a importants elements que fomenten el creixement i l’ocupació en benefici del territori”.

Despeses subvencionables

Les despeses subvencionables poden ser projectes tècnics o treballs d’obra civil (construcció, pintura, fusteria) destinats a les instal·lacions on es du a terme l’activitat empresarial; instal·lacions de serveis (electricitat, gas, aigua, sanejament); adquisició de mobiliari i maquinària; promoció de productes i elaboració de pàgines web. En el cas dels projectes de dinamització al nucli antic també es podrà subvencionar les despeses de lloguer d’un immoble. La sol·licitud dels ajuts es tramita mitjançant la Regidoria de Promoció Econòmica (promeco@tarrega.cat; tel. 973 311 608). El termini de recepció de propostes finalitza el proper 31 de maig.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.