L’Ajuntament de Tàrrega desenvoluparà un pla de mesures per millorar la seguretat viària al tram urbà de la C-14

El consistori rebrà una subvenció de 150.000 euros des del Servei Català de Trànsit per assolir una mobilitat més segura i sostenible al vial

L’Ajuntament de Tàrrega ja té a punt un nou pla d’actuacions per assolir una mobilitat més segura i sostenible al llarg dels vials que integren la travessia urbana de la C-14. El projecte fixa un conjunt d’actuacions viàries que milloraran sobretot la circulació de vianants, bicicletes i patinets. Impulsat conjuntament per les regidories de Mobilitat i Governació, el pla té un pressupost inicial de 162.921 euros i rebrà una subvenció de 150.000 euros, ja confirmada, des del Servei Català de Trànsit per ajudar a materialitzar-se.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha anunciat avui la concessió de la subvenció per part de la Generalitat de Catalunya. La primera edil destaca la tasca dels tècnics municipals encarregats de la redacció del projecte, ja que “la proposta presentada per la nostra ciutat és la tercera més ben puntuada de tot Catalunya”. Alhora afegeix que “aquesta nova línia de subvencions vinculada al Departament d’Interior ens permetrà de solucionar mancances detectades al tram urbà de la C-14 des de la plaça d’Andorra fins a l’Escola Agrària de Tàrrega”.

Entre altres intervencions, i en favor de l’accessibilitat, es preveu eliminar les barreres arquitectòniques que dificulten els pas en alguns indrets com és el cas del pont del riu Ondara. També s’ampliaran voreres en algunes cantonades de les vies adjacents i s’habilitarà un carril bici a la zona de l’avinguda de Tarragona. Destaca també la instal·lació de càmeres de videovigilància a la via pública per ajudar a detectar infraccions i conductes incíviques.

Així mateix, s’augmentarà la dotació de senyalització al llarg dels vials de la travessia urbana. La capital de l’Urgell instal·larà, per tant, més senyals lluminosos avisant de l’existència de passos de vianants o de l’obligació de cedir el pas. Els semàfors de la plaça del Carme també incorporaran senyals acústics per reforçar la seguretat viària. Aquestes intervencions es duran a terme amb el consens de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat, titular del manteniment de la C-14.

L’alcaldessa de Tàrrega ha indicat que el pla s’ajusta alhora a criteris de sostenibilitat i ha apuntat que els senyals lluminosos funcionaran mitjançant plaques solars integrades al mateix suport i que es continuaran instal·lant llums de tecnologia LED als diferents semàfors. El consistori targarí treballa així per reforçar la seguretat viària en un vial on es registren cada any diversos atropellaments, un de mortal el passat mes de setembre.

A l’espera de la variant

Val a dir que l’Ajuntament de Tàrrega continua a l’espera de la materialització del projecte de variant de la C-14 per part del Govern català. Aquesta nova infraestructura viària alleugeraria de trànsit el centre de la ciutat, en especial de vehicles pesants. Mentre aquesta inversió no es fa realitat, la capital de l’Urgell ha instat en diverses ocasions la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat a implementar mesures de seguretat viària. Exemple d’això són els semàfors instal·lats l’any 2016 al segment de la C-14 vora l’Institut Alfons Costafreda i l’Escola de Capacitació Agrària, on es registra una elevada afluència de vianants. Es calcula que uns 10.000 vehicles (5.000 en cada sentit) circulen cada dia pel tram urbà de la C-14 a Tàrrega.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.