L’Ajuntament de Tàrrega expropia una finca urbana al poble de La Figuerosa per destinar-la a via pública i protegir l’església parroquial

figuerosaL’Ajuntament de Tàrrega ha tramitat l’expropiació d’un terreny urbà de La Figuerosa per integrar-lo al sistema viari d’aquest poble agregat del terme. El consistori materialitza així una de les disposicions del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el qual destina l’esmentada finca a via pública. La parcel·la expropiada, de 80 m2, és contigua a l’església parroquial de La Figuerosa i conté dues petites edificacions (un garatge i un porxo) tocant al temple. Mitjançant aquesta expropiació, l’Ajuntament de Tàrrega protegeix l’entorn de l’església com a bé d’interès i alhora es posarà fi als problemes d’humitats que es generen a l’interior de l’immoble parroquial.

 

Fer visible tot l’entorn del temple

Per això, es preveu enderrocar abans de finals d’any les dues construccions de la finca expropiada. Gràcies a aquesta intervenció, tot l’entorn del temple quedarà visible i transitable, recuperant l’edifici monumental el seu esplendor arquitectònic. A més, la plaça de l’Església guanyarà en superfície i amplitud. Val a dir que l’expropiació del terreny s’ha resolt mitjançant un conveni de mutu acord entre el consistori i els propietaris, sota una fórmula de preu-just aprovada per la Junta de Govern Local.

 

Donar compliment al POUM i protegir un edifici d’interès

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha manifestat que amb aquesta intervenció “donem compliment al POUM al mateix temps que ajudem a preservar l’església parroquial de La Figuerosa”. A més de les tasques d’enderroc, el consistori de la capital de l’Urgell preveu redactar ara el projecte d’urbanització del nou espai de via pública. Es dóna la circumstància que La Figuerosa commemora enguany el 150è aniversari de la construcció de l’església parroquial, un dels símbols més representatius del poble.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.