L’Ajuntament de Tàrrega facilita la inserció laboral a una vintena de persones majors de 30 anys en situació d’atur

Una de les sessions de formació del programa 30 PlusContractes de treball en 18 empreses del territori gràcies a la gestió del Centre de Formació La Solana, de titularitat municipal · Col·locació per a la totalitat de places assignades al projecte

La Regidoria d’Acció Social i Treball de Tàrrega ha aconseguit inserir una vintena de persones en el món laboral mitjançant la primera edició del programa ocupacional 30 Plus. Es tracta de persones en situació d’atur majors de 30 anys d’edat. La capital de l’Urgell desenvolupa aquesta iniciativa de la mà del Centre de Formació La Solana, servei de titularitat municipal. Prèviament, s’ha realitzat un estudi de prospecció i assessorament a empreses i/o autònoms de tota la comarca de l’Urgell. Així, s’ha contactat amb 162 empreses de diferents sectors productius. Finalment, participen al programa 30 Plus un total de 18 empreses i/autònoms, que han formalitzat contractes laborals d’entre 6 i 9 mesos de durada a la vintena de persones esmentades, o sigui, el total de places assignades inicialment al projecte. Per tant, la inserció laboral del 30 Plus ha estat del 100%, fet que certifica l’èxit de la iniciativa.

 

Les persones beneficiàries del programa 30 Plus de Tàrrega són 14 dones i 6 homes. Les tècniques del Centre de Formació La Solana s’han encarregat també de la formació de competències i d’impartir orientació professional per ocupar els llocs de treball. A més, han fet tasques d’acompanyament i mediació per culminar amb èxit el procés d’inserció laboral. A la vegada han realitzat tasques de tramitació de subvencions a l’igual que de les posteriors justificacions econòmiques. En aquest sentit, el programa 30 Plus rep ajuts del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i el Servicio Público de Empleo Estatal. El regidor d’Acció Social i Treball, Joan Palou, ha apuntat que aquests contractes laborals “suposen una porta d’entrada al mercat del treball amb moltes opcions de continuïtat ja que les persones participants guanyen experiència professional”. El programa 30 Plus ha facilitat ocupació en els sectors de l’hostaleria, comerç, construcció, transport, oci, educació, serveis socials, indústries manufactureres, agricultura, manteniment, disseny i arquitectura entre altres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.