L’Ajuntament de Tàrrega habilita un Punt Violeta durant la celebració de FiraTàrrega 2022

El servei amplia l’horari i tindrà dos punts fixos i un equip itinerant per detectar i prevenir possibles violències masclistes, sexistes, sexuals o LGBTIQ+fòbiques

FiraTàrrega tornarà a disposar d’un Punt Violeta contra les violències sexistes, masclistes, sexuals i LGTBIQ+fòbiques. L’Ajuntament de Tàrrega, en col·laboració amb la Fira, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, habilitarà un espai d’informació i atenció per a possibles víctimes d’aquest tipus d’agressions durant la celebració del certamen targarí, el qual porta milers de visitants a la ciutat. A més, enguany el Punt Violeta amplia el seu horari d’atenció i comptarà amb dos punts fixes i un equip itinerant per apropar el servei a la ciutadania.

Tothom qui necessiti adreçar-se al servei ho podrà fer a l’espai habilitat a la plaça de les Nacions sense Estat, el divendres 9 i dissabte 10 de setembre (de 17h a 24h); al punt ubicat a l’Espai Reguer, el dissabte 10 i diumenge 11 de setembre (de 24h a 7h); o mitjançant els professionals de l’equip itinerant, el divendres 9 i dissabte 10 de setembre (de 19h a 7h). El Punt Violeta estarà atès per persones formades en l’atenció contra les agressions sexistes i la violència masclista. El personal del Punt Violeta informarà sobre el servei; atendrà i recollirà consultes sobre aquestes violències; detectarà i informarà el personal de referència sobre possibles situacions d’abús (personal de seguretat i cossos policials); i informarà i derivarà les persones usuàries als serveis corresponents en funció de la seva demanda.

Al mateix temps, la Regidoria d’Acció Social Associativa, Igualtat i Salut difondrà mitjançant el Punt Violeta les seves accions de prevenció i sensibilització contra la xacra de la violència de gènere. També informarà sobre el Servei d’Atenció Integral (SAI) en defensa dels drets de les persones LGTBIQ+ de què disposa la capital de l’Urgell. Es tracta d’un punt permanent de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGTBIQ+fòbia per la seva orientació sexual o identitat de gènere. Val a dir que Tàrrega ja habilità anteriorment Punts Violeta en el marc d’altres esdeveniments multitudinaris com són Festa Major de maig o el Festival Paupaterres.

Paral·lelament, en el marc de les accions de prevenció de les violències masclistes, l’Ajuntament de la capital de l’Urgell també ha penjat una lona a la façana del Museu Trepat per difondre el telèfon de la Línia d’atenció contra la violència masclista: 900 900 120. D’aquesta manera, el consistori de Tàrrega vol posar de manifest el seu absolut rebuig a qualsevol tipus de violència masclista contra les dones i contra les persones del col·lectiu LGTBIQ+, ja que són una greu vulneració dels drets humans. Des de l’Ajuntament de Tàrrega no es vol permetre que en els espais d’oci del municipi es gaudeixi impunitat davant les violències masclistes i LGTBIQ+fòbiques.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.