L’Ajuntament de Tàrrega i Ros Roca signen un conveni per millorar un tram de l’Avinguda Cervera

L’empresa targarina assumirà l’execució dels treballs alhora que ampliarà la seva fàbrica. El consistori, per la seva part, construirà una rotonda i renovarà ferm i enllumenat al llarg de tot el vial

L’Ajuntament de Tàrrega i l’empresa Ros Roca han signat un conveni urbanístic que permetrà reformar un nou tram de l’avinguda de Cervera, un dels principals accessos al nucli urbà, en el decurs de l’any 2023. En concret, s’habilitarà una carril lateral de 396 metres lineals al llarg del segment que afronta amb la factoria, al costat nord del vial. Segons la normativa urbanística, Ros Roca assumirà el cost íntegre de l’execució de les obres, pressupostades en més de mig milió d’euros, en el marc dels treballs previstos per ampliar la planta de la fàbrica.

En total, s’urbanitzarà un espai de 2.668 metres quadrats de superfície. A més de la calçada lateral (de 4,5 metres d’amplada), s’habilitarà una vorera, una illeta amb arbrat i enllumenat i una vuitantena de llocs d’estacionament en bateria. Al subsol es desplegaran xarxes de sanejament, aigua de boca i comunicacions. És un disseny urbanístic similar al tram del vessant sud de l’avinguda de Cervera arranjat l’estiu passat. Tal i com ja es va informar, llavors els treballs també van anar a càrrec de les empreses amb façana frontal al vial.

En paral·lel a les obres del carril lateral, l’Ajuntament de Tàrrega durà a terme la construcció d’una rotonda al punt intermedi de l’avinguda de Cervera, just al punt on s’encreuarà perpendicularment amb la futura circumval·lació del sector oriental de la ciutat. Ros Roca s’encarregarà dels treballs preliminars de la glorieta, que executarà després en la seva totalitat el consistori.

La rotonda, que ocuparà una superfície de 900 metres quadrats, potenciarà la seguretat viària a l’hora de distribuir el trànsit al polígon de Llevant. Al mateix temps, la Regidoria d’Urbanisme també renovarà el ferm de la calçada al llarg de tota l’avinguda de Cervera i instal·larà noves lluminàries en el tram de connexió amb l’autovia A-2. Les obres que assumirà l’Ajuntament de Tàrrega, de propera aprovació, suposaran una inversió de 675.000 euros.

La capital de l’Urgell prosseguirà així la millora de l’avinguda de Cervera i la zona coneguda com a polígon de Llevant, on s’apleguen naus industrials, establiments comercials de grans superfícies i magatzems de venda al detall. Al mateix temps es modernitzarà el tram de l’antiga carretera N-II entre la plaça de Riambau i la connexió amb l’autovia A-2 adaptant-lo al desenvolupament urbanístic actual. A més, es dona resposta a la demanda creixent per implantar i ampliar activitats econòmiques en aquest sector estratègic de Tàrrega.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.