L’Ajuntament de Tàrrega impulsa la instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum en edificis públics

Implantarà sistemes fotovoltaics a la Llar d’Infants El Niu i al Col·legi Àngel Guimerà, des d’on alhora es podrà proveir energia verda a altres equipaments municipals

 

L’Ajuntament de Tàrrega ha iniciat un pla per instal·lar plaques solars d’autoconsum en diferents equipaments de titularitat pública. La implantació d’aquests sistemes d’eficiència energètica és un dels eixos del capítol d’inversions per al present exercici i, en aquest sentit, hi ha consignats un total de 250.000 euros. Una de les primeres accions serà l’adquisició i la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la Llar d’Infants El Niu amb un pressupost xifrat en 17.345 euros. El projecte d’execució ja ha estat aprovat i es materialitzarà properament.

D’altra banda, el consistori targarí ha adjudicat per un import de 3.932 euros la redacció del projecte per dotar el Col·legi Àngel Guimerà d’un sistema de plaques solars. En aquest cas, a banda de l’autoconsum per al mateix edifici, aquesta font podria també generar energia verda per a altres equipaments municipals situats en un radi de mig quilòmetre com, per exemple, la Llar d’Infants La Pau. Seria, per tant, un model inspirat en allò que es coneix com a comunitat energètica si bé en aquest cas només per a instal·lacions públiques i sense participació privada. Així mateix, l’Ajuntament de Tàrrega estudia estendre aquest model en el futur a altres edificis com el Pavelló Municipal d’Esports, l’antic escorxador o la caserna de la Policia Local.

D’altra banda, els equipaments esportius també aniran incorporant nous sistemes energètics més sostenibles. Així, es renovarà la instal·lació d’aigua corrent del Pavelló Municipal d’Esports i es dotarà la piscina coberta amb més eficiència energètica. Tot aquest conjunt d’inversions en favor de la sostenibilitat podrien sufragar-se mitjançant subvencions dels fons europeus Next Generation. La capital de l’Urgell aposta així per les energies renovables i respectuoses vers el medi ambient. A la vegada es promou l’estalvi davant l’augment notable del preu de la llum.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.