L’Ajuntament de Tàrrega lliurarà la Medalla d’Or de la ciutat al pintor Josep Minguell

L’acte institucional, obert al conjunt de la ciutadania, se celebrarà el divendres 17 a les set de la tarda al Teatre Ateneu

El pintor Josep Minguell Cardenyes rebrà la Medalla d’Or de la ciutat de Tàrrega en un acte institucional que se celebrarà el proper divendres 17 de març. El consistori lliurarà a l’artista targarí el màxim reconeixement del municipi segons va aprovar el Ple per unanimitat el passat mes de setembre. L’acte, obert a tota la ciutadania, tindrà lloc a les 7 de la tarda al Teatre Ateneu. A més de l’homenatjat i l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú, també hi intervindrà el periodista i escriptor Lluís Foix, que s’encarregarà de glossar la figura de Minguell i la singularitat de la seva obra com a pintor de frescos. D’altra banda, és prevista la projecció d’audiovisuals reflectint algunes de les creacions pictòriques més emblemàtiques de l’autor. La cerimònia protocol·lària es podrà visionar posteriorment al canal de YouTube de l’Ajuntament de Tàrrega.

L’Ajuntament de Tàrrega distingirà Josep Minguell Cardenyes per esdevenir “un dels principals referents mundials de la pintura mural al fresc”, va determinar l’acord del Ple. En aquest sentit, Minguell és autor de 46 conjunts murals integrant l’art pictòric en espais arquitectònics. Exponent representatiu del seu treball són, per exemple, les monumentals pintures al fresc realitzades a la nau central, els laterals del creuer i el presbiteri de l’Església de Santa Maria de l’Alba de Tàrrega, culminades l’any passat. La Medalla d’Or atorgada a Minguell és la desena distinció d’aquest tipus que concedeix la capital de l’Urgell. L’anterior, l’any 2014, es lliurà als Amics de l’Arbre en motiu del centenari de l’entitat.

Val a recordar que l’Ajuntament de Tàrrega ja va oferir l’estiu passat una recepció institucional al pintor amb motiu de la concessió de la Creu de Sant Jordi per part del Govern de la Generalitat de Catalunya. Precisament, fou en aquesta trobada que l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ja va anunciar la proposta d’atorgament de la Medalla d’Or manifestant que “Minguell és mereixedor de la màxima distinció de la nostra ciutat perquè és un artista únic i referent en la pintura mural al fresc arreu del món”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.