L’Ajuntament de Tàrrega pinta els colors de la bandera LGBTI en dos passos de vianants

Acció simbòlica de la capital de l’Urgell en favor de la igualtat de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersex · Commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI el proper 28 de juny

L’Ajuntament de Tàrrega pinta avui franges multicolor en dos cèntrics passos de vianants de la ciutat com acció simbòlica en favor del col·lectiu LGBTI (persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersex). La iniciativa precedeix la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, fixada en el calendari cada 28 de juny. En aquesta data, la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí també es penjarà a la façana de la Casa Consistorial, tal i com ja s’ha fet durant els darrers anys. Aquesta expressió reivindicativa, per tant, s’amplia ara a la via pública. Els dos passos de vianants són situats a la plaça del Carme (a l’encreuament amb el carrer del Carme) i a la cruïlla dels carrers del Segle XX i Sant Pelegrí (davant el Centre d’Entitats). Els colors de l’emblema LGBTI també llueixen des d’avui a les escales d’accés a l’Oficina d’Acció Social – Oficina Jove de l’Urgell i Centre Obert.

“Fem visible així el nostre compromís vers els drets del col·lectiu LGBTI”, destaquen la regidora d’Igualtat, Assumpta Pijuan Tarragó, i el regidor de Ciutadania, Xavier Rossell-Aparicio. Amb aquest gest, la capital de l’Urgell “condemnem les actituds de rebuig, discriminació i hostilitat contra les persones per motius d’orientació sexoafectiva, identitat o expressió de gènere”, afirmen. “A Tàrrega fem un pas endavant cap a la diversitat i ni un pas enrere en drets LGBTI”, proclamen en nom del municipi. Val a dir que Tàrrega també se suma cada 17 de maig al Dia Internacional contra l’Homofòbia (la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia). La conscienciació contra la LGBTI-fòbia, a més, ha esdevingut un dels eixos de l’acció social impulsada des del consistori.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Tàrrega disposa d’un Servei d’Atenció Integral (SAI), punt de suport i acompanyament a persones que hagin patit o estiguin en risc de patir LGBTI-fòbia. El Punt SAI també té com a objectius fer visible la diversitat sexoafectiva i de gènere a la societat així com dissenyar estratègies de sensibilització i prevenció. La Regidoria d’Igualtat gestiona en xarxa aquest servei junt amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.