L’Ajuntament de Tàrrega posa en servei el primer correcà de la ciutat, una àrea d’esbarjo per a gossos ubicada al Parc de Sant Eloi

Recinte delimitat que ocupa una superfície de 1.950 metres quadrats i on es poden deixar deslligats els animals · El consistori preveu implantar més parcs canins en altres barris de la ciutat

L’Ajuntament de Tàrrega ha posat en servei un nou espai de lleure per a gossos, també conegut com a correcà, al vessant sud del Parc de Sant Eloi, a tocar del carrer dels Amics de l’Arbre. Es tracta de la primera àrea d’aquestes característiques que s’habilita a la capital de l’Urgell i on els propietaris dels gossos podran deixar deslligats els animals perquè puguin córrer i jugar. El parc caní ocupa una superfície total de 1.950 metres quadrats i queda delimitat per una tanca metàl·lica i de malla. La porta d’accés es localitza al mateix carrer dels Amics de l’Arbre, prop de la pujada de la Font del Congrés. L’entrada també s’ha adaptat per facilitar el pas als vehicles de Serveis Municipals perquè els operaris puguin realitzar tasques de manteniment dins el recinte.

Els treballs han suposat una inversió de 7.992 euros per part del consistori targarí i es complementaran molt aviat amb la instal·lació d’una font perquè hi puguin beure els gossos i d’una paperera per dipositar els excrements dels animals. Val a dir que en un costat de la parcel·la del parc caní es troba situada la plaça de la Bassa, la qual també ha estat objecte recentment d’una important reforma.

L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú afirma que “al nucli urbà de Tàrrega ens mancava una àrea verda on els gossos poguessin gaudir de la natura en llibertat” i assenyala que “donem ara resposta a aquesta necessitant habilitant un correcà el Parc de Sant Eloi, el lloc idoni en tractar-se d’un espai arbrat. Esperem que la iniciativa tingui èxit i animem la ciutadania a fer-ne ús”. La primera edil també destaca que es preveu implantar ben aviat més parcs canins en altres espais de Tàrrega, estenent aquesta idea a diferents barris de la ciutat. “Els parcs canins són espais públics que cal potenciar ja que contribueixen notòriament a fomentar el benestar dels animals domèstics”, apunta Alba Pijuan Vallverdú.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.