L’Ajuntament de Tàrrega promou la gestió ecològica dels espais urbans sense l’ús de glifosat

En favor del medi ambient, la capital de l’Urgell referma el seu compromís a prescindir dels herbicides que impacten negativament en la biodiversitat i la salut de les persones · Les tasques de manteniment de la via pública es fan de forma sostenible

La Regidoria de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient de Tàrrega potencia en el present mandat la gestió ecològica de l’espai públic municipal sense usar productes tòxics en les accions de control d’herbes espontànies. Aquest tipus de vegetació, arran del confinament i la paralització d’activitats no essencials, ha proliferat durant les últimes setmanes arreu del nucli urbà. Els operaris de Serveis Municipals han reprès les tasques de manteniment i duen a terme el control d’herbes espontànies a la via pública de forma sostenible i respectuosa amb l’entorn. En aquests treballs no s’usa el glifosat, herbicida que entitats i veus ecologistes demanen de prohibir per l’impacte nociu que causa al medi ambient.

 

“Prescindim del glifosat i de qualsevol altre producte químic que pugui suposar un perjudici per a la biodiversitat. Treballem per millorar la qualitat del medi ambient urbà i, per extensió, la qualitat de vida de la ciutadania i dels animals de companyia que traiem a passejar”, ha afirmat la regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala. “Tenim cura del manteniment de parcs, jardins i arbrat amb criteris de sostenibilitat reportant així beneficis per a la salut de les persones així com de la flora i la fauna que conviuen amb nosaltres”, ha afegit Sala. Tàrrega referma així el seu compromís a favor d’un paisatge urbà més sostenible i respectuós amb el medi natural, missatge que promou en el marc del Dia Internacional de la Diversitat Biològica que es commemorarà el proper divendres 22 de maig.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.