L’Ajuntament de Tàrrega reaprofitarà l’aigua de la piscina d’estiu per omplir el vas gran de la piscina coberta

Acció que permetrà estalviar uns 400.000 litres d’aigua davant l’actual episodi de sequera

L’Ajuntament de Tàrrega reaprofitarà l’aigua de les piscines d’estiu una vegada finalitzi la present temporada de bany el proper diumenge 4 de setembre. Així, dilluns vinent es procedirà a transvasar l’aigua cap a la piscina coberta per omplir el vas gran de les instal·lacions. Aquesta operació suposarà un estalvi aproximat d’uns 400.000 litres d’aigua, economitzant un recurs tan preuat en l’episodi actual de greu sequera. En concret, es reutilitzarà la meitat de l’aigua de les piscines d’estiu (l’altra meitat s’hi deixarà com de costum durant tot l’hivern), quantitat més que suficient per tornar a posar en servei el vas gran de la piscina coberta després dels treballs de manteniment realitzats durant l’agost.

En aquest sentit, es preveu que el vas gran de la piscina coberta pugui entrar en servei el dimecres 7 de setembre. Tot i això, les instal·lacions de la piscina coberta ja es reobriran de nou al públic a partir de demà dijous posant a l’abast el vas mitjà i el vas petit (amb jacuzzi), els quals ja estan a punt per rebre els primers usuaris de la nova temporada. El transvasament s’efectuarà mitjançant una bomba d’aigua i una mànega que s’estendrà entre les dues piscines, situades contiguament. Gràcies a aquesta acció sostenible, la capital de l’Urgell també s’estalviarà a curt termini de tractar de nou l’aigua de la piscina coberta ja que encara romandrà perfectament clorada.

És la primera vegada que Tàrrega du a terme una iniciativa d’aquestes característiques, la qual ve motivada per la situació excepcional de sequera que pateix el país. D’altra banda, el recinte de les piscines d’estiu també s’adaptarà la setmana vinent per acollir activitats de FiraTàrrega 2022, fet que obliga a cloure la temporada de bany diumenge vinent. També s’ha de recordar que mentre s’han efectuat les tasques de manteniment a la piscina coberta les persones abonades han gaudit d’accés a les piscines d’estiu per continuar practicant la natació.

La piscina coberta municipal de Tàrrega inicia, per tant, demà dijous la seva segona temporada d’ençà la reobertura de l’equipament el passat octubre després de dos anys de clausura per adaptar les instal·lacions als protocols sanitaris anti-Covid. L’equipament esportiu i de lleure ha rebut molt bona resposta per part de la ciutadania i registra més d’un miler de persones abonades en diverses modalitats. El complex, a més d’espai de fitness, ha anat incorporant nous serveis com una sala de ‘cycling’ o un ampli ventall d’activitats dirigides dinamitzades per Llop Gestió Esportiva SL. La piscina coberta de Tàrrega disposa d’una làmina total d’aigua de 500 metres quadrats.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.