L’Ajuntament de Tàrrega rebrà 105.453 euros dels fons Next Generation per millorar l’accessibilitat de diversos equipaments municipals

Pla per fer facilitar l’accés al Poliesportiu, La Solana, l’Escola de Música i el Centre d’Entitats a les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Tàrrega rebrà una subvenció que ascendeix a 105.453,99 euros procedents dels fons europeus Next Generation per a finançar la millora de l’accessibilitat física i comunicativa de diversos equipaments municipals. Els ajuts, que gestiona la conselleria de Drets Socials de la Generalitat, aniran destinats concretament a eliminar les barreres arquitectòniques del Poliesportiu, el Centre La Solana, l’Escola Municipal de Música (EMMT) i el Centre d’Entitats. Alhora, el pla elaborat pels serveis tècnics municipals preveu implementar el web de l’Ajuntament de Tàrrega (www.tarrega.cat), l’App municipal i la Seu Electrònica per tal de facilitar-ne la navegació per a les persones amb discapacitat visual i/o cognitiva.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, ha destacat “la voluntat del consistori per garantir l’accessibilitat universal i eliminar tota mena de barreres, ja siguin físiques o comunicatives, que impedeixin la participació plena de totes la ciutadania en igualtat de condicions en els diversos àmbits de la nostra societat”. De la mateixa manera, Pijuan ha afegit que “aquestes ajudes dels fons europeus són cabdals perquè puguem reduir les desigualtats i oferir una atenció més accessible, comunitària i propera tot vetllant per garantir el dret a l’autonomia de les persones”.

Les actuacions subvencionables per aquestes ajudes inclouen mesures per resoldre les mancances d’accés per a les persones amb mobilitat reduïda que presenten actualment el Poliesportiu Municipal, La Solana l’Escola de Música i el Centre d’Entitats. En tots aquests espais és previst habilitar itineraris accessibles, ampliar les zones de pas i instal·lar mecanismes que permetin salvar les escales existents, alhora que s’adaptaran els banys per a persones amb algun tipus de discapacitat.

D’altra banda, per tal de facilitar l’accessibilitat per a les persones que pateixen alguna discapacitat visual i/o cognitiva a les plataformes de comunicació i gestió que l’Ajuntament posa a l’abast de la ciutadania, el consistori actualitzarà el web www.tarrega,cat, l’App i la Seu Electrònica. Així doncs, “Tàrrega proporcionarem un accés equitatiu i en igualtat d’oportunitats per a tots els usuaris, factor clau en la transformació digital”, afirma l’alcaldessa.

Per materialitzar totes aquestes accions en matèria d’accessibilitat l’Ajuntament de Tàrrega preveu invertir un total de 180.186,74 euros, dels quals 105.453,99 (que corresponen al 60% i a la quantitat màxima sol·licitada segons fixaven les bases de les subvencions) es finançaran amb ajuts europeus Next Generation. Està previst que els treballs d’adequació s’executin en el decurs de l’any 2023.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.