L’Ajuntament de Tàrrega renova la cessió de l’edifici de titularitat municipal que acull l’Escola Pia

Signatura de l'acordEs prorroga així un acord que data de l’any 1884 i que ara possibilitarà l’ampliació de serveis educatius i pedagògics · L’entitat també preveu construir al solar annex un nou espai polivalent

L’Ajuntament de Tàrrega ha renovat avui el conveni de cessió gratuïta de l’edifici municipal que acull l’Escola Pia de la localitat. Es prorroga així un acord que data de l’any 1884 i al qual ja es donà continuïtat el 1940. D’aquesta forma, es garanteix l’activitat educativa de l’Escola Pia de Tàrrega a la seva seu actual, l’antic convent de la Mercè, durant els propers 65 anys. A més, el conveni s’ha actualitzat en previsió de les noves obres d’ampliació i millora que l’Escola Pia preveu dur a terme abans de l’any 2027. Es tracta sobretot de la construcció d’un nou edifici annex que s’aixecarà al solar adjacent de 926 metres quadrats (conegut com Cal Clavetaire), adquirit recentment per l’entitat. En aquest terreny, on ja s’han realitzat tasques prèvies d’enderrocament, l’Escola Pia invertirà 1,5 milions d’euros per a desenvolupar nous projectes docents. Així mateix, a l’immoble annex també s’habilitarà una sala polivalent per a actes acadèmics i culturals, espai que s’obrirà a usos municipals d’interès general.

 

Així ho ha explicat avui Eduard Pini, pare superior provincial de l’Escola Pia, que ha subscrit avui el conveni amb l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló. “Podrem augmentar així els espais docents i els serveis pedagògics que oferirem a la ciutat”, ha manifestat Pini. Per la seva part, Perelló ha posat de relleu el marc de col·laboració entre ambdues institucions que possibilitarà l’ampliació del ventall educatiu al territori així com la creació de nous equipaments. La cessió de l’actual edifici de l’Escola Pia, situat a la cèntrica plaça del Pare Carles Perelló, s’ha prorrogat en compliment d’un acord del Ple aprovat el passat mes de juliol. A més, el consistori targarí es continuarà reservant com fins ara l’ús de 30 habitacions per allotjament de persones participants en fires i esdeveniments de la localitat.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.