L’Ajuntament de Tàrrega ultima la construcció del centre d’acollida de gats

La Regidoria de Serveis Municipals és a punt de finalitzar l’habilitació de l’equipament, situat al pati de l’antic escorxador · La gatera es posarà a disposició de les entitats que atenen els felins mentre necessiten tractament o esperen adopció

L’Ajuntament de Tàrrega és a punt d’enllestir els treballs de construcció d’un centre municipal d’acollida de gats. Les instal·lacions s’han habilitat en un pati situat al recinte de l’antic escorxador, al costat del Centre de Formació La Solana, i albergaran de forma transitòria els felins recollits del carrer mentre necessitin cures i tractaments o esperin de ser donats en adopció. Les obres es van iniciar el passat mes de febrer i es van quedar paralitzades a causa de la pandèmia. Operaris de la Regidoria de Serveis Municipals, encarregats de materialitzar el projecte, van reprendre fa unes setmanes les tasques, les quals es troben ara a la fase final d’execució.

S’estima que l’equipament podrà entrar en servei a la tardor, quan es posarà a disposició de les entitats locals que atenen els gats ferals presents a la ciutat. En aquest sentit, el projecte respon a les peticions que aquests col·lectius adreçaren reiteradament al consistori. La regidora de Serveis Municipals i Medi Ambient, Teresa Sala, ja va assenyalar en el seu moment que “volem proporcionar un lloc on les entitats animalistes puguin acollir en bones condicions els gats abandonats o malferits”. Per a la construcció de la gatera, s’utilitzen materials que la Brigada Municipal tenia en estoc al seu magatzem.

La disponibilitat de les instal·lacions contribuirà a consolidar l’aplicació d’un protocol en relació a la recollida i l’assistència dels gats a la capital de l’Urgell. Quan la Policia Local rebi avisos de casos de gats abandonats o malferits, els agents traslladaran els animals al centre d’acollida, on es posaran en mans de les entitats de protecció i assistència. Des del consistori targarí també se subratlla la necessitat d’esterilitzar els gats i en cap cas abandonar els animals domèstics.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.