L’Ajuntament de Tàrrega autoritzarà l’ampliació de terrasses de bars i restaurants

L’Equip de Govern estudia també d’habilitar nous espais al carrer per posar-los a disposició d’aquests establiments · La capital de l’Urgell prorrogarà la suspensió de la taxa d’ocupació de via pública a l’hostaleria durant tot l’any 2021 · L’alcaldessa es compromet a traslladar al Govern català les peticions i neguits de la restauració local davant l’actual crisi econòmica

L’Ajuntament de Tàrrega autoritzarà de nou l’ampliació de l’espai de les terrasses de bars i restaurants a la via pública coincidint amb la reobertura d’aquests establiments. El sector de la restauració local es podrà acollir a aquesta prerrogativa sense cap cost afegit, tal i com ja es va establir l’estiu passat. D’aquesta forma, es vol evitar que aquests establiments perdin la seva capacitat de negoci garantint a la vegada el compliment de les mesures sanitàries de distanciament. Segons disposa la desescalada anunciada avui pel Govern de la Generalitat, bars i restaurants podran reobrir les terrasses de 6 del matí a 2/4 de 10 de la nit amb una distància mínima de 2 metres entre taules i una limitació de 4 persones per taula (també podran servir a l’interior amb un aforament màxim del 30% i una bona ventilació).

Al mateix temps, l’Ajuntament de Tàrrega també estudiarà la possibilitat d’habilitar nous espais a la via pública per posar-los a disposició dels establiments d’hostaleria més propers. “Posarem tots els mitjans perquè bars i restaurants puguin mantenir, en la mesura del possible, l’activitat a les terrasses donant compliment alhora a les restriccions de seguretat sanitària”, s’ha afirmat des de l’Equip de Govern. Així ho han comunicat avui l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú; el primer tinent d’alcalde, Daniel Esqué; i la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert; als representants de l’hostaleria local en una reunió celebrada a la Casa Consistorial. En aquesta trobada, convocada a petició del sector, l’Equip de Govern ha recollit les reivindicacions de la restauració local davant els efectes negatius de la pandèmia en la seva activitat.

L’alcaldessa ha manifestat que “som plenament conscients de la precària situació que pateix l’hostaleria i potenciarem les mesures per afavorir la represa de la seva activitat”. En aquest sentit, Alba Pijuan Vallverdú s’ha compromès també a traslladar les reivindicacions de la restauració local als departaments i organismes competents: “establirem un fil directe per fer arribar al Govern català les peticions i necessitats dels bars, restaurants i comerç en general davant l’actual escenari de crisi econòmica i sanitària”.

En paral·lel, i com a mesura d’alleujament fiscal, l’Ajuntament de Tàrrega prorrogarà la suspensió del pagament de la taxa d’ocupació de via pública a bars i restaurants durant tot l’any 2021 (aquesta exempció ja s’aplica des del passat mes de març). Per ajudar al sector, la Regidoria de Promoció Econòmica també ha divulgat a les xarxes socials un directori online aplegant els establiments que serveixen menjar per emportar i/o a domicili. A més, i com ja s’informà, l’Ajuntament assumirà aquest any la despesa de la instal·lació de l’enllumenat de Nadal als carrers de la ciutat (fins ara ho costejava Foment Tàrrega i el consistori únicament es feia càrrec del consum elèctric).

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.