L’Arxiu Comarcal de l’Urgell promou treballs de creació i investigació a Tàrrega al voltant del seu fons documental

Nova edició del programa de residències que fomenta la reflexió sobre el patrimoni arxivístic amb quatre projectes que arribaran al públic dins les jornades “Trans-documentar”

L’Arxiu Comarcal de l’Urgell (ACUR) impulsa la quarta edició del seu programa de residències de creació i investigació. Després de l’aturada obligada de l’any passat, torna aquesta iniciativa que fomenta des de diferents disciplines els treballs artístics i de recerca al voltant dels documents i l’arxivística. Per aquest motiu, l’ACUR posa a disposició dels participants el seu fons per tal de desenvolupar els projectes entre el 20 de juliol i el 15 d’agost a Tàrrega. Al mateix temps, la iniciativa es caracteritza per facilitar el diàleg cultural i la interacció entre els artistes i investigadors residents i la ciutadania

En aquest sentit, els participants presentaran els seus projectes al públic en el marc de les jornades “Trans-documentar” els propers dies 29 de juliol i 12 i 13 d’agost. Els actes, oberts a tothom, tindran aforament limitat amb cita prèvia. Els quatre projectes del 2021 ja foren seleccionats l’any passat però es van haver de cancel·lar per la pandèmia. Ara tindran una nova oportunitat per arribar al públic. La tria de les propostes va anar a càrrec d’un comitè format per arxivers, historiadors, professors universitaris i artistes de prestigi reconegut.

· Projecte “On a date with the archive” d’Elisabetta Cunegatti (Itàlia): instal·lació artística sobre arxivística que es mostrarà a la ciutadania el dijous 29 de juliol, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell.

· Projecte “Exp.Capsula.Temps.Creu.Terme.TRG” de Simón Contra (Catalunya): videocreació sobre patrimoni històric que s’estrenarà el dijous 29 de juliol, a les 8 del vespre, al Museu Tàrrega Urgell.

· Projecte “Tocar de peus a terra” de Marta Bisbal Torres (Catalunya): investigació sobre la visibilitat de l’agricultura en els arxius que es presentarà el dijous 12 d’agost, a les 7 de la tarda, a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell.

· Projecte “Workers in progress” de Daniel Gasol (Catalunya): acció itinerant que qüestiona el rol del treballador/a dins l’engranatge de la producció capitalista. Durant tot el dia, al nucli urbà de Tàrrega.

Els treballs seleccionats apleguen per tant diversos camps de les arts i les ciències socials, contribuint així a noves interpretacions del patrimoni documental alhora que obren originals enfocaments transdisciplinaris al voltant dels arxius. Les residències de creació, recerca i investigació de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell compten amb el suport de l’Ajuntament de Tàrrega i el Consell Comarcal de l’Urgell. La inscripció prèvia per assistir a les activitats obertes al públic s’ha de formalitzar a: [email protected] · tel. 973 312 411.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.