L’Audiència de Lleida confirma 16 anys de presó per al veí de Bellpuig acusat de maltractar i abusar dels seus cinc germans

L'acusat de maltractar i abusar dels seus cinc germans a Bellpuig, abans de començar el judici al penal 3 de Lleida. Imatge del 23 d'octubre de 2018. (Horitzontal)

L’acusat de maltractar i abusar dels seus cinc germans a Bellpuig, abans de començar el judici al penal 3 de Lleida. Imatge del 23 d’octubre de 2018. (Horitzontal)

Rebutja el recurs presentat contra la sentència del jutjat penal 3 de Lleida que condemna també l’home a indemnitzar les víctimes amb 20.500 euros

ACN Lleida .- L’Audiència de Lleida ha rebutjat el recurs presentat per l’acusat i confirma per tant la condemna a setze anys de presó per al veí de Bellpuig (Urgell) jutjat per haver maltractat i abusat dels seus cinc germans menors durant sis anys. És la pena que sol·licitava la fiscalia i a la qual va ser condemnat en primera instància pel jutjat penal 3 de Lleida. Tot i això, segons el codi penal, l’home complirà un màxim de nou anys a la presó. Tal com va concloure la jutgessa, la Sala considera també provat que els abusos van començar l’any 2008, quan l’acusat tenia 20 anys i els seus germans entre 7 i 10 anys, i que es van allargar fins a l’any 2014. La sentència també estableix que l’home indemnitzi les víctimes amb 20.500 euros: 2.500 euros a cadascun dels tres germans i amb 6.500 a cadascuna de les dues germanes.
L’acusat vivia des del 2008, quan van començar els fets, i fins al 2014 al domicili familiar amb la dona del seu pare i els cinc germans i era ell qui s’encarregava de cuidar-los mentre la dona era fora treballant. Concretament convivia amb dos germans seus, una nena de 9 anys i un nen de 7 anys; i tres germanastres, dues nenes de 9 i 10 anys i un nen de 7 anys.

L’Audiència de Lleida considera provat, com ja ho va fer la jutgessa del penal 3, que l’acusat va sotmetre des del 2008 i fins al 2014 als seus germans i germanastres a “càstigs físics continuats sense motiu aparent, al·legant petites infraccions o faltes comeses pels menors”.

Els càstigs consistien, per exemple, segons la sentència, a propinar-los fuetades amb el cable del telèfon o colpejar-los amb un cullerot de fusta, sempre, individualment, sense que la resta de nens ho veiessin i amenaçant-los que si algun d’ells intercedia rebria un “escarment”. A vegades, fins i tot, obligava els menors a buscar instruments per pegar la resta de germans així com a fer exercicis físics fins que els menors “queien exhausts”. També, assíduament, els cordava de mans i peus, estirats a terra amb roba interior. A les dues germanastres, a més, durant aquells sis anys, també les obligava a despullar-se i a deixar-se fer tocaments.

L’Audiència coincideix amb el jutjat i la la fiscalia i considera l’home culpable d’haver maltractat tots cinc menors de diverses maneres i confirma la pena de dos anys de presó per cadascun dels cinc delictes contra la integritat moral (10 anys en total). També confirma la condemna a 6 anys més de presó per dos delictes continuats d’abús sexual a les seves dues germanastres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.