L’augment del salari mínim suposa un increment de 200.000 euros de despesa a l’Associació Alba

En una reunió informativa dirigida a tots els professionals, s’han donat a conèixer les dificultats i els punts crítics pels que ha de fer front l’entitat, així com algunes de les mesures per evitar, principalment, la pèrdua de llocs de treball

La direcció del Grup Alba explicava ahir en una reunió informativa a tota la seva plantilla la complexa situació en què es troba arran de l’augment del salari mínim dels 735 € (a Alba 750 €) als 900 € decretat pel Govern Espanyol a finals d’any.
Malgrat la previsió que l’entitat ja venia fent en els darrers 4 anys per anar augment el salari per sobre del qual marcava l’estat, l’augment del 20% els ha agafat per sorpresa. Suposa un increment en el pressupost insostenible, i un problema greu de tresoreria que s’afegeix també als endarreriments que acumulen de les administracions tant locals com del govern de la generalitat i que pugen a 500.000 €.
L’augment de l’SMI afecta 122 professionals (un impacte econòmic de 200.000 €), la majoria són persones amb discapacitat i persones del col·lectiu amb risc d’exclusió que treballen al Centre Especial de Treball.
Aquests professionals compten amb un suport des dels serveis adaptant el seu lloc de treball a les seves capacitats, situacions personals i ritme de treball, intentant trobar un equilibri entre la seva productivitat i les necessitats del servei.
Ahir es va explicar davant de tots els professionals en dues reunions de matí i tarda, les diferents actuacions que ja s’estan portant a terme com a pla de xoc, malgrat que algunes d’elles no depenen només de la mateixa entitat.
“Una de les mesures que ens hem vist obligats a prendre és l’augment de preus en els nostres productes i serveis. Estem informant i negociant amb els nostres clients dels augments, alguns d’ells importants d’entre el 10 i el 20% per equiparar a l’increment de salaris. I especialment, tenim un problema greu amb aquells contractes públics amb Ajuntaments o empreses que no contemplaven l’augment de l’SMI i que, si no es revisen a l’alça, podem perdre llocs de treball”, explica la directora del Grup Alba, Maite Trepat.
L’entitat ja ha realitzat algunes mesures de contenció pel que fa a personal que no ha estat substituït o d’apostar per serveis externs, així com de reduir despeses generals d’estructura. Per altra banda aposta també per buscar noves fonts d’ingressos i oportunitats que ajudin a millorar els beneficis de l’entitat. Per últim també s’ha anunciat la congelació d’augments salarials que estaven previstos per aquest 2019 i que només es farien efectius a final d’any en cas d’arribar a un equilibri pressupostari.
A banda de les accions més internes i negociacions locals, l’entitat també ha anunciat que s’afegirà a les protestes i mesures que es prenguin des de les federacions i des del conjunt d’entitats de Catalunya, que com Alba, també es veuen afectades per aquesta situació. S’estan preparant mobilitzacions per a pressionar al Govern de la Generalitat i exigir-li una ajuda extraordinària per a compensar l’impacte de l’SMI i fer-lo corresponsable d’aquesta situació.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.