Les Ampes de Tàrrega sumen esforços contra el càncer infantil amb el Projecte Polseres Candela

Les AMPES de les escoles d’infantil i primària de Tàrrega van presentar ahir a la tarda a la Biblioteca Comcarcal de Tàrrega el projecte polseres Candela. Una iniciativa solidària a favor de la investigació del càncer infantil, una malaltia minotirària que afecta cada any a 1200 infants a Espanya.

A l’acte d’ahir la representant de les Ampes, Maite Sisquella, va explicar que aquest inici de curs es van detectar dos casos de càncer a dues nenes de l’Escola Jacint Verdaguer. Aquesta casualitat va fer que l’Ampa de l’escola conegués el projecte Candela a partir d’una de les mares afectades i decidís implicar i sumar esforços amb la resta d’Ampes de les escoles de Tàrrega.

Per la seva part, la Sílvia Rearte, una de les mares que gestionen actualment l’Associació Pulseras Candela, va explicar que de seguida que les Ampes de Tàrrega es van posar en contacte amb ells els van oferir la possibilitat de venir a fer tallers a les escoles per a ensenyar als alumnes de 5è i 6è com s’elaboren aquestes polseres tan especials. “La implicació de Tàrrega ha estat exemplar i segur que aquest diumenge la recaptació serà tot un èxit”, va afegir. I és que durant tres mesos en horari de migdia i extraescolars els infants de les escoles han estat elaborant aquestes polseres amb l’objectiu de poder aconseguir donatius en diferents actes importants de la ciutat. El primer d’ells serà els Tres Tombs de Tàrrega que es celebrarà aquest diumenge i on esperen poder aconseguir moltes donacions a 3€ per polsera.

L’ Anna Balp, membre de l’Ampa del Jacint Verdaguer i mare afectada, va explicar ahir a l’acte la importància que ha estat per a la seva filla Berta el projecte Candela. “A l’hospital hem passat moltes hores d’ingressos i el fet de tenir una activitat a fer i que sabies que tenia una repercussió en la malaltia de la teva filla i d’altres nens ha estat molt i molt terapèutic. Ens hi hem passat moltíssimes hores fent polseres i els temps ha passat molt més ràpid!”.

Finalment l’acte també va comptar amb unes paraules de suport del Regidor d’Educació de l’Ajuntament de Tàrrega, Xavier Rosell-Aparicio.

 Un projecte d’èxit i alhora terapèutic. 

L’any 2014, la Candela amb només 13 anys va ser dignosticada de leucemia. Juntament amb la resta de nens i nenes de la vuitena planta de l’Hospital Sant Joan de Déu van decidir començar a elaborar unes polseres de colors per aconseguir donacions per la investigació del càncer infantil, el quan necessita un tractament diferenciat al dels adults. Gràcies a aquestes polseres han aconseguit generar un moviment de solidaritat arreu de Catalunya, Espanya i actualment el projecte ja s’està treballant a nivell europeu. Amb només un any van recollir 300.000€ en donacions i al cap de 3 anys el seu primer milió de donacions. El 2018 van arribar als 2 milions d’euros de donacions.

A Tàrrega les escoles Maria Mercè Marçal, Escola Pia, Escola Vedruna, Escola Àngel Guimerà Escola Alba i Escola Jacint Verdaguer tindran l’oportunitat de contribuir a fer augmentar aquesta xifra gràcies a la solidaritat dels targarins i targarines que en vulguin adquirir el proper diumenge.

 

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.