Les dues llars d’infants municipals de Tàrrega, La Pau i El Niu, inicien el curs amb 101 alumnes

La capital de l’Urgell obre el nou curs escolar, marcat encara per les restriccions sanitàries, amb un total de 3.289 matriculacions d’Infantil, Primària i Secundària · Retorn a les aules amb 41 alumnes a educació especial i 302 a l’Escola Municipal de Música

Les dues escoles bressol de titularitat municipal de Tàrrega (La Pau i El Niu ) han iniciat avui dilluns el nou curs 2021-2022 amb un total de 101 alumnes, un menys que el curs anterior. Això suposa que els dos centres públics d’Educació Infantil de P0 a P2 mantenen gairebé la mateixa xifra d’alumnat. La Pau i El Niu, amb 41 i 60 infants respectivament, han reobert les portes amb normalitat. D’altra banda, l’escola bressol del col·legi Vedruna (centre concertat) ha iniciat el nou curs amb un total de 57 alumnes. Així, la població escolar de 0-3 anys a Tàrrega ascendeix ara a un total de 158 alumnes.

Pel que fa a Educació Infantil i Primària (de P3 a 6è), el curs escolar ha arrencat al municipi amb un total de 1.832 alumnes. Són 1.223 infants matriculats als centres públics i 609 als centres concertats. D’altra banda, la xifra d’alumnat a Tàrrega pel que fa Educació Secundària se situa en 1.457 matriculacions, 1.082 de les quals corresponen als centres públics i 375 als centres concertats. Val a dir que la capital de l’Urgell comptabilitza 41 alumnes d’educació especial. D’altra banda, la xifra d’alumnat escolaritzat als estudis postobligatoris a Tàrrega és de 661 alumnes (322 alumnes a batxillerat i 339 a cicles formatius). Per un altre cantó, l’Escola Municipal de Música de Tàrrega (EMMT) també inicia avui el nou curs amb 302 alumnes matriculats.

El regidor d’Educació, Xavier Rossell-Aparicio, destaca que “tant les llars d’infants La Pau i El Niu com l’EMMT compten amb un volum de matriculacions molt similar al de cursos anteriors, fet que demostra la confiança dipositada per les famílies quant a les mesures sanitàries que garanteixen la salut de l’alumnat i de tota la comunitat educativa”. I afegeix: “continuem mantenint els protocols necessaris i aconsellant de fer els acompanyaments a peu o amb bici, sempre que sigui possible, per garantir unes entrades i sortides més tranquil·les, sostenibles i esglaonades a tots els centres. “Des de l’Ajuntament posem tot l’esforç perquè els centres educatius siguin entorns segurs, saludables i convivencials ja que és un servei essencial a disposició de tota la ciutadania”, apunta Rossell-Aparicio.

Tercer curs amb mesures Covid

Per tercer any consecutiu, el nou curs escolar arrenca marcat per les restriccions sanitàries contra la pandèmia. Així, els centres educatius han de mantenir els grups estables de convivència i l’ús de mascareta obligatori per als majors de 6 anys dins de l’aula (si bé se la podran treure al pati si no es barregen amb altres grups). De la mateixa manera, es manté el reforç de la neteja, ventilació i desinfecció dels espais. Enguany però ja no serà necessari prendre la temperatura a l’entrada i els alumnes de Secundària amb la pauta completa de vacunació no hauran de fer quarantena en cas de ser contacte estret d’un positiu. El protocol d’aquest curs també permet les activitats extraescolars, sempre que es facin amb un màxim d’entre 10 i 15 alumnes, així com la celebració de festes escolars preferiblement a l’aire lliure.

Acompanyament emocional

Després d’un curs escolar marcat per la pandèmia i els confinaments, el 2021-2022 es posarà en marxa un pla de salut emocional. Així, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya preveu repartir qüestionaris als alumnes a partir de 5è de primària per conèixer els efectes produïts per la pandèmia. També impulsarà un espai físic de trobada als centres per tal que els joves puguin expressar les seves emocions. En relació a aquest, entrarà en funcionament un programa pilot d’intel·ligència artificial que identificarà les paraules clau i es podran derivar els casos als corresponents canals sanitaris. A més, contractarà 101 professionals en equips d’assessorament, entre pedagogs, psicopedagogs i psicòlegs.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.