Les obres d’adequació de la plaça Major de Tàrrega marxen a bon ritme i ja és visible part del nou paviment de pedra natural

Visita d’obres avui a la plaça Major de Tàrrega amb el regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, i el cap del departament municipal d’Urbanisme, Joan SantacanaLa reforma transformarà la plaça Major en un espai vianalitzat de plataforma única · Al subsòl s’han modernitzat les xarxes de clavegueram i d’aigua de boca · S’ampliarà la dotació de mobiliari urbà

 Les obres d’adequació de la plaça Major de Tàrrega marxen a bon ritme. Gairebé en la totalitat de la superfície s’ha estès la capa de formigó damunt de la qual es col·locaran les lloses rectangulars de pedra natural. A la part central de la plaça, a més, ja s’han col·locat algunes de les rajoles, de manera que a dia d’avui és parcialment visible la nova fesomia del paviment que caracteritzarà aquest emblemàtic indret del nucli històric. Al subsòl també ja s’han substituït les xarxes de clavegueram i de subministrament d’aigua de boca, que es trobaven molt deteriorades pel pas del temps. A la superfície es reposarà i ampliarà la dotació de mobiliari urbà, especialment pel que fa a bancs i jardineres. En aquest sentit, la Junta de Govern Local ha aprovat una memòria valorada per adquirir més elements de mobiliari, amb un pressupost de contracta de 45.450 euros.

 

Plataforma única vianalitzada

L’Ajuntament de Tàrrega refà 1.950 metres quadrats de via pública transformant la plaça Major en un espai integral de plataforma única per a vianants. Pel que fa a trànsit rodat, l’estacionament de vehicles quedarà prohibit i només hi podran accedir transports de càrrega i descàrrega; persones amb discapacitat; veïns residents i casos puntuals. El regidor d’Urbanisme, Martí Pijuan, ha assenyalat avui en roda de premsa que la plaça Major lluirà més àmplia i diàfana. També ha indicat que “l’eliminació de barreres arquitectòniques farà més fàcil, còmoda i segura la mobilitat dels vianants”. La nova fesomia de la plaça Major serà molt similar a la de la plaça de Sant Antoni o el carrer d’Urgell, configurant una imatge urbana integradora del nucli antic. Val a dir que en el decurs de l’any 2019 també s’adequaran el carrer de Sant Agustí i la plaça d’Urgell mitjançant projectes urbanístics molt similars al de la plaça Major.

 

Finalització dels treballs a l’abril

L’adequació de la plaça Major de Tàrrega finalitzarà en el decurs del proper mes d’abril i és prevista la seva reobertura durant la primera setmana de maig, o sigui, els dies previs a la celebració de la Festa Major. L’empresa Romà Infraestructures i Serveis executa les obres per un import de 336.870 euros (IVA inclòs). La capital de l’Urgell compta amb una subvenció de 160.528 euros provinents del Pla de Reforç Local de la Diputació de Lleida. Els veïns aportaran 44.810 euros en concepte de contribucions especials. La resta serà sufragada pel consistori.

 

Altres actuacions previstes per als propers mesos

La Regidoria d’Urbanisme de Tàrrega té a punt altres actuacions significatives. L’agenda dels propers mesos inclou l’ampliació i millora de l’aparcament gratuït de l’avinguda de l’Onze de Setembre; la renovació del carrer de Jacint Verdaguer; o la transformació de la plaça de les Bòviles en un espai arbrat. Actualment també es duen a terme les obres d’ampliació de la zona de vianants al carrer del Segle XX.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.