Les Santes Espines i el ball de l’Eixida protagonistes del dilluns de la Festa Major de Tàrrega

Tàrrega ha celebrat aquest dilluns els actes religiosos de la Festa Major, en honor dels patrons de la ciutat, Les Santes Espines i la Verge de l’Alba

La processó l’encapçalaven elements de floklore popular targarí i l’àliga de la ciutat. A continuació seguien els portats amb les Santes Espines  i  les autoritats, que aquest any comptaven amb la presència de la consellera de cultura, Àngela Vilallonga.

El Bisbe  de Solsona, el targarí Xavier Novell, ha presidit  els actes religiosos i ha estat l’encarregat de sumergir les espines en aigua, una antiga tradició que data de 1551 i que tenia com a finalitat invocar a la pluja especialment,  en èpoques de sequera quan perillaven  les collites.

Desprès de la missa l’àliga de la ciutat  ha ballat en honor de les Santes Espines i a continuació, com es tradició, l’alcaldessa de la ciutat ha estat l’encarregada d’obrir el ball de l’Eixida al que si han afegit la resta  de dansaires.

El colofó a la festa l’han posat els balls protagonitzats pels elements de cultura popular de la ciutat. Gegants, bastoners, cavallets i arquets entre d’altres

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.