L’espectacle Migrare de la Cia. Maduixa s’endú el Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2021

Migrare és una peça de dansa amb xanques de la companyia Maduixa, procedent de València. Una reflexió al voltant del fet migratori en la qual quatre dones i un espai buit minat d’obstacles i fronteres invisibles lluiten per trobar el seu lloc.

L’espectacle Migrare de la Cia. Maduixa ha resultat guanyador del Premi Moritz de FiraTàrrega a la millor estrena d’arts de carrer 2021. Aquesta peça forma part del programa d’acompanyament de processos de creació escènica Suport a la Creació. El guardó, que reconeix la bona tasca i la creativitat de les companyies, l’atorga la Fira en base al criteri dels professionals del sector acreditats en la darrera edició 2021.

Migrare, de la companyia valenciana, és una peça de dansa amb xanques. Una historia commovedora que, centrada en el fet migratori, explora els límits de l’equilibri en el moviment. La creació explica la història de quatre dones i un espai buit minat d’obstacles i fronteres invisibles, d’odis irracionals i de prejudicis. Van haver de deixar la seva terra d’origen i el país d’arribada les rebutja. L’espai s’ha convertit en un no-espai. Elles el transiten buscant el seu lloc. Un lloc on poder viure, on arrelar, un lloc al qual anomenar «llar». Equilibri i poesia en moviment que apel·la les emocions dels espectadors.

Amb dotze produccions que han recorregut més de 25 països arreu del món, la Cia. Maduixa elabora creacions artístiques de sala i de carrer per a tots els públics i excel·leix en dansa amb xanques. La recerca i la mescla de disciplines són el seu principal motor creatiu, amb l’objectiu d’explorar nous llenguatges escènics i arriscar en cada nova proposta. Combinen la dansa, les arts plàstiques i les noves tecnologies amb els cossos per crear imatges d’una gran poètica visual. Les seves creacions han estat guardonades amb més d’una vintena de premis, entre els quals també el Premi Moritz de FiraTàrrega 2016 per Mülier.

El Premi Moritz 2021 de FiraTàrrega s’ha resolt gràcies al resultat d’una votació entre tots els professionals acreditats a FiraTàrrega 2021 que van veure les estrenes d’arts de carrer. Cal recordar que FiraTàrrega 2021 va acollir 48 companyies -23 de les quals formen part del programa Suport a la Creació-. L’edició 2021 va comptar amb la participació de 350 artistes provinents de 7 països, que van actuar en 27 espais d’exhibició diferents.
La Fira 2021 va registrar 766 professionals de 465 entitats de 23 països.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.