L’espectacle “Sobreviuré” de La Coral del Sant Josep de l’escola Vedruna Tàrrega inicia una gira benèfica

El proper 21 de març l’espectacle “Sobreviuré” de La Coral del Sant Josep de l’escola Vedruna Tàrrega es posa en marxa iniciant una gira benèfica pel territori de parla catalana. Ho farà al Teatre Municipal de Balaguer a les 18:00 hores. Una obra difícil d’etiquetar pel seu format interdisciplinari on, a les 99 veus de la Coral del Sant Josep de Tàrrega s’hi uneixen les 71 veus de la coral de petits i de pares, i tantes altres de les corals residents de les localitats que visita la gira que hi col·laboraran.

En el cas de Balaguer, l’espectacle serà presentat per les tres corals del Sant Josep i els músics del directe, juntament amb la col·laboració de la Coral Modulant de l’Escola Municipal de Música de Balaguer dirigida per Gerard Farré, alumnes de l’escola Vedruna Balaguer dirigits per Judit Llanes, i l’Escola Municipal de Dansa La Xemeneia dirigida per Albert Bonet. En total prop de 300 persones dalt de l’escenari. S’hi sumaran en els següents concerts el “Cor de rock d’Encamp” o les Escoles Vedruna de Barcelona.

“Sobreviuré” és una història fictícia a ritme de clàssics del rock del segle XX versionats i adaptats en català per a conjunt coral. En un país imaginari s’hi prohibeix la música i tot allò relacionat amb ella. Els habitants, que no poden viure sense la seva companyia han de marxar. S’embarquen en un llarg viatge pel mar en busca d’allò tan vital al qual no volen renunciar i sense el que no poden viure. Un vaixell i un desert d’aigua serà el leitmotiv d’aquesta aventura. El viatge ens portarà a pensar quant pot ser d’absurd el caprici humà, i a fer-nos reflexionar de la importància d’allò immaterial en les nostres vides.

L’espectacle farà parada el dissabte següent a l’Auditori Nacional d’Andorra (Ordino), i viatjarà en posterioritat, i dins el 2020, a Barcelona, Manresa i Tàrrega, llocs on s’estan acabant de concretar les dates i escenaris.

Els preus de les entrades de tota la gira seran populars i la recaptació es destinarà íntegra a entitats benèfiques locals. En el cas del concert de Balaguer els 5 euros d’entrada aniran a parar a ACIM (Associació Catalana de la Infància Maltractada). Això és possible gràcies al mecenatge d’entitats com l’Obra Social “La Caixa”, col·laborador principal, i també Sorea i Bonpreu Esclat, que juntament amb l’esforç econòmic particular de les corals de Vedruna Tàrrega poden cobrir les despeses que demana un projecte d’aquest abast.

En posteriors concerts la recaptació serà per “Casa de colònies Aina” i el seu projecte “A l’estiu cap infant sense colònies” i a l'”Associació Andorrana de Malalties Minoritàries” (Andorra). També a l’Hospital Sant Joan de deu – Althaia i el seu projecte de remodelació de la unitat de raigs X infantil (Manresa).

La Coral del Sant Josep fou creada el 2007 pel músic balaguerí i actual director Carles Fortuny, a la vegada és qui està al capdavant d’aquest projecte. Més de 300 cantants alumnes de l’escola Vedruna Tàrrega han passat per aquesta formació durant els seus 12 anys d’història. Durant aquest període han enregistrat un CD de versions modernitzades de música catalana, i han fet diversos projectes de diferents estils (gospel, rock internacional, …) que han cantat per diversos escenaris de Catalunya. Un ampli equip de més de 20 professionals són qui donen forma a la present creació.

Les dues corals que acompanyen a la coral protagonista són dirigides per Albert Alegre (Coral de Pares) i Laia Salisi (Coral de petits). L’encarregat de coreografia és el professor de dansa urbana Dani Hernández. La direcció escènica i co escriptura del guió és de Genís Farran, director de teatre de la companyia targarina Emilia Gargot. L’atrezzo i escenografia fou creada per Mireia Cordomí i ara supervisada i revisada per Anna Nadal. Els tres músics del directe són el mateix director de l’obra Carles Fortuny a la flauta, l’Isaac Pardo al baix, i el destacat músic targarí Marcel Fabregat que a la vegada ha col·laborat en els arranjaments i dirigit l’enregistrament de les seqüències de l’espectacle. La companyia Staffart amb David Pacheco al davant és qui ha dissenyat la llum i el so i s’encarrega d’aquests en les actuacions. Altres tants col·laboradors fan que es pugui moure tot aquest volum de gent, i que “Sobreviuré” hagués pogut prendre vida el passat 3 de maig del 2019 a la plaça Major de Tàrrega i el posterior 24 de maig al teatre de l’Escorxador de Lleida.

Aquest és un projecte d’escola per a alumnes que, per damunt del cant, se’ls pretén ensenyar uns valors implícits en l’ideari Vedruna i que modelen els nostres ciutadans del demà. La solidaritat entre els companys i el treball en equip han estat els manaments que han encapçalat el decàleg de conducta omnipresent en les sessions de treball. Sembla que els cantants s’han fet seu allò que ja fa temps Saint-Exupéri digué per boca del Petit Príncep: “Bé, he de suportar dues o tres erugues si vull conèixer les papallones”. La coral fa bandera de la companyonia, el treball en equip, la responsabilitat en la feina, i la disciplina.

Les entrades pel concert de Balaguer es poden adquirir al preu de 5 euros a l’escola Vedruna Balaguer, l’Escola Municipal de Música de Balaguer, l’Escola de Dansa Municipal “la Xemeneia”, l’Escola Vedruna Tàrrega, i al Dr. Francesc Domingo president d’ACIM.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.