Licitades les obres d’ampliació de l’Institut Alfons Costafreda de Tàrrega per més de 2 milions d’euros

La Generalitat de Catalunya ha licitat les obres d’ampliació dels cicles formatius a l’Institut Alfons Costafreda de Tàrrega. L’obra té un pressupost de 2.032.025,09 € (IVA inclòs) i és previst que duri 10 mesos i mig.
Aquesta és una primera fase d’un projecte més ambiciós. La nova edificació constarà de planta baixa més dues plantes i es construirà en la part davantera de l’actual centre, a la façana a l’avinguda de Tarragona. L’edificació estarà connectada a peu pla totes les plantes de l’edifici existent. Tal com explica el director de l’institut, Jordi Capdevila, el nou edifici acollirà 6 aules a cada planta, mentre que a la planta baixa hi haurà els espais d’ús comú com els lavabos, la Biblioteca i els despatxos d’Administració. D’aquesta manera “s’agruparan en una mateixa zona totes les aules de formació professional amb un millor equipament”. A més “les aules que actualment ocupen els cicles formatius podran ser utilitzades un cop acabin les obres pels alumnes de l’ESO”. Capdevila ha recordat que en els últims anys els alumnes han augmentat, “aquest curs vinent hi haurà 4 línies de primer d’ESO i fa quatre anys només n’hi havia la meitat, això significa 120 alumnes”.
Actualment l’Institut Alfons Costafreda està format per una sèrie d’edificacions construïdes en èpoques diferents, i la necessitat d’ampliació s’ha fet evident des que es van haver d’instal·lar barracons per acollir algunes classes.
La licitació preveu dos lots, per un costat les obres d’ampliació, i per l’altre la instal·lació d’un elevador.
Ara les empreses interessades tenen fins al proper 9 de setembre per presentar les seves ofertes.
Recordem que el passat mes de maig el Ple de l’Ajuntament de Tàrrega va aprovar per unanimitat cedir uns terrenys municipals de 1.711 metres quadrats de superfície per possibilitar l’ampliació i reforma de l’Institut Alfons Costafreda. Les finques, adjacents a l’equipament educatiu, formen part del recinte del càmping municipal i s’adequaran de forma provisional com a zona esportiva i lúdica per a ús del centre docent.

Ràdio Tàrrega

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.