Licitat el projecte de restauració del Molí Vell de Bellpuig

Es tracta de la segona fase del projecte de restauració del Molí Vell de Bellpuig finançat amb fons FEDER, i liderat pel Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida

La Diputació de Lleida, a través del Patronat de Promoció Econòmica i en el marc del projecte Ponent Actiu finançat amb fons europeus FEDER, ha tret a licitació la segona fase del projecte de restauració del Molí Vell de Bellpuig.

Es preveu fer actuacions de consolidació estructural. La vila de Bellpuig posseeix un conjunt patrimonial arquitectònic i arqueològic de gran valor i molt rellevant pel que fa a la ruta que antigament feia l’aigua en aquestes contrades. Segles enrere, Bellpuig formava part de la Ruta dels Mercaders, on hi havia dispersats molins fariners per la vall del Corb, que aprofitaven la força de l’aigua per moldre el blat.

En el cas de Bellpuig, l’antic senyor, el duc de Sessa, per concessió reial de Pere el Cerimoniós, va poder desviar les aigües del riu Corb i va fer construir diversos molins. La recuperació del Molí Vell i la reutilització d’aquest espai servirà per divulgar i valoritzar el patrimoni cultural d’aquest bé històric. Aquesta actuació s’emmarca dins dels elements a destacar en la ruta turística del riu Corb.

El temps per a l’execució del projecte serà de 7 mesos. El pressupost base de licitació és de 191.581,10 €, més 40.232,03 € corresponents a l’IVA del 21%, que fan un total de 231.813,13 €.

El projecte Ponent Actiu aposta per la consolidació d’un model de turisme sostenible i competitiu a les terres de Lleida a través de 58 projectes de municipis de les comarques de l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià i les Garrigues, amb una despesa total que ascendeix a 3.836.103,47 €, amb el cofinançament del 50% dels fons FEDER, un 25% pels municipis beneficats; i l’altre 25% de recursos propis.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.