“M’agrades a les fosques” segona obra del Concurs de Grups de Teatre “Ciutat de Tàrrega”

17146-1552394541-1400x1400Continuen les nits de comèdia al Teatre Ateneu de Tàrrega amb la visita Companya 8 de Terrassa aquest dissabte 16 de març. Companya 8 es va crear l’any 2008 amb l’objectiu de portar a escena obres de creació pròpia de dos dels seus fundadors, José Antonio Aguado i Rosa Ponsarnau.

El primer espectacle que van pujar a escena va ser M’agrades a les fosques, estrenada l’any 2009 i des de la seva fundació han presentat: Això només passa a les pel·lícules, amb música en directe, Cinc dies, obra en la qual les dones eren les protagonistes, Naoko, una peça naïf del món dels videojocs, Més bonica que una vedella a topos, comèdia musical amb text, musica i lletres de cançons de creació pròpia, i li segueixen  En un tres i no res, Micropeces 8, i La Dona de l’encarregat, obra de suspens, humor negre i cançons en directe que ha estat representada en diferents espais i ciutats amb més de 30 representacions.

Per celebrar que la companyia porta una dècada pujant als escenaris han decidit tornar a portar a escena la seva primera obra, M’agrades a les fosques, una comèdia amb totes les característiques d’aquest gènere: els malentesos, l’ús de la ironia, i el joc de paraules. Tres generacions de dones viuen a la mateixa casa: La Maria és l’avia, una infermera jubilada amb molta empenta, la Marta, que és la filla i mare soltera que no sap gaudir de la vida, i la Berta és la neta adolescent de 16 anys. A totes les seves històries s’hi afegeixen les de la veïna Isabel i el Manel, el pare sense funcions de la Berta. Tots viuen el dia a dia sense sospitar que tenen moltes més coses en comú de les que mai no havien imaginat.

La direcció del text ha tingut com a referent el cinema, no es tracta d’una típica comèdia de sofà, sinó que es tracta de posar en escena una obra còmica utilitzant elements audiovisuals i tecnològics. Una barreja entre l’alta comèdia de Hollywood dels anys 40-50 i la tradició literària de la comèdia anglesa i francesa.

La funció començarà al Teatre Ateneu a 2/4 de 10 de la nit amb una aportació de 7 € per l’entrada, i 3€ amb el carnet jove.  Com cada any  s’ofereixen 2×1 en les entrades amb tiquets que es lliuren als establiments col·laboradors del concurs.

XXXI CONCURS DE GRUPS DE TEATRE “CIUTAT DE TÀRREGA”
DISSABTE: 16 DE MARÇ
GRUP: COMPANYA 8 de TERRASSA
OBRA:  M’AGRADES A LES FOSQUES de Rosa Ponsarnau

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.