Marta Vilardosa, nova presidenta de l’EMD del Talladell

 

Relleva en el càrrec Francesc Rodríguez, que presentà la dimissió la setmana passada · Elecció per unanimitat amb els vots a favor dels cinc vocals de la junta · L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, confia que l’EMD recuperi de seguida la normalitat i insta a treballar pel bé del poble

Marta Vilardosa ha estat investida nova presidenta de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) del Talladell, població del terme de Tàrrega. Vilardosa substitueix en el càrrec a Francesc Rodríguez, el qual presentà la dimissió la setmana passada. L’elecció tingué lloc en el decurs d’una junta extraordinària celebrada la nit de divendres. A causa de la vacant de presidència, i segons fixa la normativa de règim local, es procedí a realitzar una votació (per majoria simple) amb el propòsit d’elegir el nou president o presidenta d’entre els vocals de l’ens. Marta Vilardosa fou elegida per unanimitat ja que obtingué els vots favorables dels cinc vocals que actualment conformen la junta. Val a dir que habitualment l’EMD té sis vocals però es dona el cas que un vocal substitut encara no ha tingut ocasió de prendre possessió del càrrec.

 

Havent pres possessió del càrrec de presidenta en la mateixa sessió de divendres, Marta Vilardosa expressà la voluntat de normalitzar la gestió de l’EMD en el si de l’ens així com en relació als veïns, el teixit associatiu del poble i l’Ajuntament de Tàrrega. En aquest sentit, va fer una crida a favor del consens, la participació i l’entesa institucional. A la sessió també assistí l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, la qual felicità Marta Vilardosa per la seva investidura tot recordant que es tracta de la primera dona que ocupa la presidència de l’EMD. Perelló manifestà el desig que l’EMD recuperi de seguida la normalitat en benefici dels veïns del poble. Així mateix, recordà l’esforç que esmerçà en el seu dia El Talladell per assolir la condició jurídica d’EMD, amb major autonomia i competències pròpies.

 

Francesc Rodríguez exercia la presidència de l’EMD del Talladell des del juny de l’any 2015. Quatre dels sis vocals de la junta van dimitir durant el 2017. Llavors, les forces polítiques amb representació a l’EMD van convocar un procés participatiu perquè els veïns designessin directament els vocals substituts. Com ja s’ha dit, un dels vocals substituts encara no ha pogut prendre possessió del càrrec. El març passat, a més, la junta de l’EMD va aprovar deixar Rodríguez sense retribució i delegar el control de les finances a l’Ajuntament de Tàrrega. Francesc Rodríguez, finalment, presentà la seva dimissió el passat 6 de novembre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.